Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKE RIJEČI

Kojić: Tomašević je manipulator jer laže oko dugova Holdinga, a njegova politika put je u propast

Zagreb: Slavko Kojić i Gordana Rusak o gradskim aktualnostima
Luka Stanzl/PIXSELL
09.11.2022.
u 13:48

"Imat ćemo ljude na ulicama grada Zagreba. Protesti će biti jače i bolje organizirani od onih koje je on organizirao da bi na prijevaru došao na vlast", poručila je Kojićeva kolegica Rusak.

Predsjednik stranke Bandić Milan 365 (BM 365) Slavko Kojić izjavio je u srijedu da na vlasti u Gradu Zagrebu imamo aktiviste i da oni neće, u ove četiri godine mandata, ništa korisnoga napraviti jer je to kako rade,  "gotovo tragično".

"Uz probleme obnove, zbrinjavanja otpada, energetske probleme, inflaciju - teško se snalaziti", rekao je Kojić na konferenciji za novinare, dodavši da je "apsolutno gotovo tragično" kako radi vlast u Zagrebu.

Ocijenio je da je izvršenje proračuna za šest mjeseci je podbacilo apsolutno.

Ustvrdio je da su na kredit od 240 milijuna eura Zagrebačkog holdinga kamate u dva i pol mjeseca porasle za 32,4 posto, što je u ta dva mjeseca podignulo ukupno svotu kamata za 160 milijuna kuna, a prva otplata dospijeva 1. ožujka 2023.

Kojić kaže da su te kamate i taj kredit omča oko vrata financijama Grada Zagreba.  

"Na takvo nešto odlučiti se, može samo netko tko je u sprezi s nekim nekretinsko-bankarskim zainteresiranim skupinama, jer jedino će one profitirati; od kamata će profitirati banke, a od toga što nećemo moći prodati te nekretnine u Savudriji i Dugoj Uvali, profitirat će nekretinski biznis, jer će banke prodati to po najnižoj mogućoj cijeni da samo vrate svoje potraživanje za kredit", tvrdi Kojić. 

Kaže da ima legitimno pravo sumnjati "da postoje interesne skupine koje stoje iza ovog cijelog projekta" i da je "silovana procedura gdje je skupština trgovačkih društava Vodoopskrbe i odvodnje, Plinare i Plinare - Opskrbe sama po sebi donijela odluku o sudužništvu, a da o tome Uprava nije zauzela stav". 

Kojić je za gradonačelnika Tomislav Tomaševića rekao da je "manipulator" jer je lagao da je Zagrebački holding godinama poslovao s gubitkom, a da je istina kako je poslovao s gubitkom samo 2020., kada je bila pandemija i potres.

Za preostale četiri godine poslovanja s gubitkom odgovorni su bili SDP za tri godine (2010., 2011. i 2012.) te Možemo! za 2021., ustvrdio je.

Druga Tomaševićeva laž je, kaže Kojić, da je Zagrebački holding poslovao pozitivno za prvih šest mjeseci ove godine, a u izvještaju piše da je gubitak od 13 milijuna kuna. Treća laž je, kaže Kojić, da je KB Sveti Duh, prema riječima ravnateljice te bolnice "prilično pozitivno" poslovao, a istina je da ima gubitke.  

Predsjednica Kluba gradskih zastupnika BM 365 Gordana Rusak rekla je da je "ljudima dosta ispraznih obećanja" gradonačelnika Tomaševića, da se ne radi ništa i da se projekti ne realiziraju.

"Imat ćemo ljude na ulicama grada Zagreba. Protesti će biti jače i bolje organizirani od onih koje je on organizirao da bi na prijevaru došao na vlast", poručila je Rusak. 

>> VIDEO: Razorni potres pogodio je Zagreb 1880. na današnji dan: Panika i strah zavladali su među građanima, tisuće njih pobjeglo je u druge gradove.

Komentara 8

TM
trade_mark
15:54 16.11.2022.

deda kojiću, evo dosudilo ti da moraš platiti 800.000,00 KN troškova za promo-filove koje je naručio tvoj bivši direktor, a ti ih nikad nisi platio. tako se to radi, deda... ne plaćaš račune pa onda nema ni financijskih problema, jeltako??? hahaha, kriminalčine jedne!!

SA
sasha68
14:30 09.11.2022.

berlin je svog nesposobnog gradonačelnika maknuo građanskim referendumom..kad cemo mi ovog? pokrenite se, ne moramo trpit

KA
kažemja
23:23 11.11.2022.

Od kud izlaze ovi zoombiji??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije