Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
objavilo Ministarstvo

Javna rasprava o spalionici koja bi se trebala graditi u kompleksu Rebra produljena do 20. veljače

Zagreb:  Gradit će se spalionica infektivnog otpada u sklopu KBC-a Zagreb
Tomislav Miletic/PIXSELL
01.02.2023.
u 08:00

Plan prema kojem bi se u budućoj spalionici trebao obrađivati otpad iz šest zagrebačkih zdravstvenih ustanova, podsjetimo, izazvao je lavinu reakcija, poglavito među prvim susjedima lokacije

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je da se produljuje javna rasprava o studiji o utjecaju na okoliš spalionice medicinskog infektivnog otpada koja bi se trebala graditi u sklopu KBC-a Zagreb, točnije na sjeveroistočnoj strani kompleksa Rebro.

Rasprava, prema novoj odluci, traje do 20. veljače, što znači da Zagrepčani do tada mogu slati svoje upite i primjedbe na adresu Ministarstva i na mail okolis.puo@mingor.hr te ih upisivati u knjigu u zgradi Gradske uprave.

Plan prema kojem bi se u budućoj spalionici trebao obrađivati otpad iz šest zagrebačkih zdravstvenih ustanova, podsjetimo, izazvao je lavinu reakcija, poglavito među prvim susjedima lokacije koji su svoje nezadovoljstvo izrazili i na javnom izlaganju studije koja se održala prošlog petka.

Iako voditelji studije tvrde da su projekcije o česticama kemikalija za postrojenje u granicama dozvoljenih parametara koji nisu opasni, dio Zagrepčana ne želi da se ona gradi nadomak obiteljskih kuća pa su se okupili u Građanskoj inicijativi Stop spalionici na Rebru. U sklopu inicijative pokrenuli su i peticiju koja dosad ima više od šest tisuća potpisnika.


>>VIDEO: Tone smeća iz tri zemlje plutaju Drinom kod Višegrada

Komentara 3

SP
Stari panj
23:42 03.02.2023.

Nije vas bravar puno pitao za odobrenja. I onda kažete da nema demokracije.

Avatar R2D2
R2D2
11:49 06.02.2023.

Znači u redu je napraviti u "tuđem dvoristu" spalionicu? A i jako je ekonomicno voziti otpad na neku udaljene lokaciju. Kod nas se "po difoltu" bune na sve, a bez znanja i ponude alternativnog rješenja. Obično se bune oni koji bi, da su j prilici, prvi to napravili.

SA
sasha68
14:18 01.02.2023.

zovu umirovljenog profesora ursica da se protivi, covjek koji se dosad protivio svim energanama, po kosinju,dubrovniku,novom marofu itd cak i euru, a profa fizike u skoli-koji je to stručnjak ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije