Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pripremili bogat program

Inicijativa vrijedna svake pohvale: Mladi arhitekti odlučili oživjeti zaboravljeni zagrebački potok

Patka jutro provodi u okruženju prirode potoka Črnomerec
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/5
07.03.2024.
u 08:00

TOK programom studenti i mladi arhitekti sljedeća dva vikenda žele oživjeti zelenu gradsku oazu i pritom ukazati na njezinu važnost

Studenti i mladi arhitekti okupljeni u platformu Tristotrojka sljedeća dva vikenda programom naziva TOK oživljavaju usnuli potok Črnomerec donoseći mu brojne radionice i druge pop-up evente.

"Mnoštvo potoka na kojima je grad Zagreb izgrađen postupno nestaju iz slike grada, a potok Črnomerec jedan je od nekolicine potoka s djelomično otkrivenim koridorom koji još uvijek zadržava određeni identitet i prisutnost u susjedstvima kojima teče." ističu organizatori koji za prvi vikend, ove subote i nedjelje planiraju radionicu izrade "potački" odnosno mobilnog i prilagodljivog drvenog namještaja u suradnji sa studentskim festivalom za arhitekturu, umjetnost i dizajn.

U sklopu vođene radionice pod imenom Tačke i točka. zainteresirani studenti će uz stručnu pomoć mladih stolara izraditi i oslikati 12 komada urbanog namještaja kao što su klupa, stol, polica ili pano, a koji će se koristiti tijekom ostatka programa TOK-a dok će kasnije biti doniran jednoj od obližnjih škola ili kulturnih ustanova.

POVEZANI ČLANCI:

Vikend kasnije, točnije u subotu 16. ožujka na rasporedu su edukativne šetnje uz potok, kviz i likovna radionica za njamlađe, a poslijepodne i radionica heklanja za sve uzraste te interaktivna rasprava i vježbe asertivne komunikacije. Najavljen je i okrugli stol o ekološkoj održivosti i upravljanju gradskim resursima, a organizatori obećavaju i dobru glazbu te zabavu. Svi su pozvani.

GALERIJA: Zagreb 'prošarale' nježne nijanse ružičaste: Pogledajte čarobne prizore s ulica metropole

Patka jutro provodi u okruženju prirode potoka Črnomerec
1/28

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije