Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OMILJENA MANIFESTACIJA

I ove godine održava se popularna Noć muzeja, evo kada

Zagreb: Brojni posjetitelji u Arheološkom muzeju u 15. Noći muzeja
Marko Lukunic/PIXSELL
09.01.2022.
u 21:00

Podsjetimo, prošle godine u Noći muzeja svojim programima sudjelovalo 188 muzejskih, baštinskih, obrazovnih, znanstvenih i vjerskih institucija.

Sedamnaesta po redu Noć muzeja, održat će se 28. siječnja 2022. godine u uvjetima koji su više-manje slični onima od prošle godine, dakle uz ograničen broj posjetitelja i druge epidemiološke mjere.

. To znači u okolnostima u kojima su se kulturne institucije silom prilika "adaptirale" na novu stvarnost, kada se veliki dio programa odvija u kontroliranim uvjetima i okolnostima uz obvezne Covid potvrde, kada je bitno smanjen broj posjetitelja na kulturnim događajima, a grupni organizirani, turistički posjeti muzejskim izložbama, gotovo su potpuno izostali u statistikama muzejskih posjetitelja.- objašnjavaju organizatori.

Podsjetimo, prošle godine u šesnaestoj Noći muzeja, koja je održana 29. siječnja 2021. u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva, svojim programima sudjelovalo 188 muzejskih, baštinskih, obrazovnih, znanstvenih i vjerskih institucija, prvi put putem digitalnih kanala komuniciranja. Održani su i brojni programi uživo, gdje je to bilo moguće i sukladno epidemiološkim mjerama.

Inače, Hrvatsko muzejsko društvo organizira manifestaciju Noć muzeja u Hrvatskoj od 2005. godine. Idejne začetnice manifestacije Noć muzeja u Hrvatskoj, autorice koncepcije programa i voditeljice projekta su mr.sc. Vesna Jurić Bulatović i mr.sc. Dubravka Osrečki Jakelić, koje u prosincu 2005.g. pokreću akciju kao gradski pilot projekt sa šest zagrebačkih muzeja. Od 2007. Noć muzeja prerasta u nacionalnu manifestaciju u koju se uključuje sve više muzeja i gradova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije