Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJASNILI ZAŠTO

Herman kazao da HDZ nikada nije glasao za centar u Resniku. Možemo!: 'To je bezočna laž'

Zagreb: Održana je sjednica Gradske skupštine
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/3
Autori: vecernji.hr, Hina
13.12.2023.
u 10:44

Dok je Herman govorio jučer kako su iz ''Prostornog plana micali postrojenja u Resniku, Brezovicu i Podsusedu'' jer su ''osjetili bilo naroda'', Tomašević ga je jučer za vrijeme sjednice Gradske skupštine napao, govoreći mu da je to laž

Iz stranke Možemo! opovrgnuli su HDZ-ova Mislava Hermana koji je jučer pred novinarima poručio kako HDZ nikada nije glasao za lokaciju izgradnje budućeg centra za gospodarenje otpadom u Resniku. Dok je Herman govorio jučer kako su iz ''Prostornog plana micali postrojenja u Resniku, Brezovicu i Podsusedu'' jer su ''osjetili bilo naroda'', Tomašević ga je jučer za vrijeme sjednice Gradske skupštine napao, govoreći mu da je to laž, a sve je objavljeno i na stranicama Možemo!

Inače, radi se o zasjedanju koje se održalo ovog utorka vezano uz donošenje proračuna Grada Zagreba 2024., kada je oporba u prvi plan stavila rješavanje problema otpada u gradu.  Podsjetio je da je Tomašević kao "zeleni aktivist" došao na čelo Zagreba s jednim čvrstim obećanjem – a to je da će zatvoriti to odlagalište otpada, a sada, kaže Herman, možemo vidjeti da on zapravo ništa ne zna o onome za što se predstavio da zna sve, govorio je da je konzultant po toj temi u čak 40 država svijeta.

Ipak, iz stranke Možemo! smatraju drukčije, a zbog toga su objavili i dokumente u kojima stoji kako je i sam Herman glasovao za Plan gospodarenja otpadom grada Zagreba 2018. – 2023., a prema kojem jasno piše kako će centar biti upravo u Resniku.

– To je bezočna laž. Sedam zastupnika HDZ-a, uključujući vas i ministra Filipovića, glasovala su za plan gospodarenja otpadom u kojem jasno piše da će centar za gospodarenje otpadom biti u Resniku. Na 24 mjesta u planu gospodarenja otpadom, za koji ste glasovali 2018., piše da će biti Resnik. Kako vas nije sram? Je li to ta pomoć u rješavanju Jakuševca? Zašto niste zatvorili Jakuševac kada ste bili na vlasti pet godina? Kako vam nije neugodno tako lagati? – poručio je Tomašević pred gradskim vijećnicima, na što je po završetku dobio pljesak ostatka u dvorani.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Večernji list doznaje: Plenković smijenio Davora Filipovića i Juricu Lovrinčevića

Komentara 16

Avatar Idler
Idler
12:12 13.12.2023.

PS: nemrem se sjetit za kaj su Možemofci dizali ruke dok se Resnik pominal ?

Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
12:47 13.12.2023.

Tko je što i kada i zašto govorio je najmanje važno. Onaj tko je trenutno na vlasti bi to trebao rješiti, a ne prtljati. Još će se plakati za Bandićem.

KU
kublajkhan
11:45 13.12.2023.

A tko je bio protiv, a sada je za?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije