Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uložio 100 tisuća kuna

Grad Samobor plaća kastraciju, sterilizaciju i čipiranje pasa i mačaka

Kućni ljubimac
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
31.03.2021.
u 11:45

Sve nezaposlene osobe, osobe s invaliditetom, umirovljenici i hrvatski branitelji iz Domovinskog rata mogu besplatno označiti pse mikročipom ili obaviti kastraciju, odnosno sterilizaciju svojih pasa i mačaka, a jedan vlasnik može zatražiti financiranje zahvata za jednu životinju godišnje.

Svima je dobro poznato da je zbog njihovog zdravlja, ali i zbog nekontroliranog razmnožavanja, dobro sterilizirati pse i mačke, a svaki dobar vlasnik svog će kućnog ljubimca i čipirati. 

Znaju to i u Gradu Samoboru, koji je izdvojio 100 tisuća kuna za financiranje i sufinanciranje kastracije, sterilizacije i mikročipiranje pasa i mačaka. Kako u Gradu navode na svom webu, sve nezaposlene osobe, osobe s invaliditetom, umirovljenici i hrvatski branitelji iz Domovinskog rata mogu besplatno označiti pse mikročipom ili obaviti kastraciju, odnosno sterilizaciju svojih pasa i mačaka, a jedan vlasnik može zatražiti financiranje zahvata za jednu životinju godišnje.

Vlasnici pasa i mačaka koji koriste stopostotno financiranje od strane Grada Samobora dužni su, doduše, prije zahvata dostaviti u Grad potrebnu dokumentaciju; potvrdu o prebivalištu na području grada Samobora, potvrdu da primaju mirovinu manju od 2.701,00 kuna, potvrdu da su prijavljeni na Zavod za zapošljavanje od najranije početka siječnja ove godine, potvrdu da imaju ukupno utvrđeno više od 80 posto invaliditeta ili potvrdu o statusu Hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata s minimalno 100 dana sudjelovanja. Potom im se zahtjevi odobravaju, a svi zahtjevi koji se potpuno financiraju iz gradskog proračuna obavljaju se isključivo u Veterinarskoj stanici Samobor. 


Svi ostali vlasnici kućnih ljubimaca mogu se prijaviti za sufinanciranje u iznosu od 50 posto, a maksimalno do iznosa:

-  kastracija mačka 150,00 kuna

-  sterilizacija mačaka 200,00 kuna.

- kastracija psa 200,00 kuna

-  sterilizacija malih ženki pasa 350,00 kuna

-  sterilizacija srednjih ženki pasa 400,00 kuna

-  sterilizacija velikih ženki pasa 450,00 kuna

 
Zahvati koji se sufinanciraju mogu se obaviti na tri lokacije u gradu Samoboru, u specijalističkoj veterinarskoj praksi Dogtor, veterinarskoj ambulanti Maza ili u veterinarskoj stanici Samobor. Za više informacija o sufinanciranju zahvata potrebno je obratiti se osobno u navedene objekte. 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Dudek
18:09 01.04.2021.

Zašto nema poreza na pse. U svim zemlama ima porez. Kod nas ostavljaju svoj drek po dječijim igralištima travnjacima. Zašto tako? Urednos je pola života. Kod nas svi bih besplatno! Nitko nebih plato. Otkud novac? Od bedaka siromaka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije