Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijave do 9. travnja

Samobor svojim ugostiteljima pruža 5000 kuna jednokratne pomoći

konobar
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/4
27.03.2021.
u 10:40

Financijske potpore namijenjene su za pomoć gospodarskim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost sa sjedištem na području grada Samobora a kojima je zbog mjera od 27. studenog u potpunosti ili djelomično obustavljen rad.

Grad Samobor počinje sa isplatom jednokratne novčane naknade ugostiteljima od 5000 kuna. Takva je odluka, inače, donesena u veljači zbog situacije ugostitelja koji su zbog mjera i ograničenja imali manjak, odnosno nedostatak poslovanja. Javni poziv za podnošenje prijava je otvoren do 9. travnja, nakon čega slijedi isplata sredstava.

 Financijske potpore namijenjene su za pomoć gospodarskim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost sa sjedištem na području grada Samobora, a kojima je sukladno Odluci o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprečavanja prijenosa bolesti COVID – 19 putem okupljanja, od 27. studenog 2020. godine, u potpunosti ili djelomično obustavljen rad, a osim obrta i trgovačkih društava koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost, potpore će dobiti i obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja obavljaju navedenu djelatnost.

Potpora se isplaćuje jednokratno, temeljem odgovarajućeg Obrasca zahtjeva (ZPU-21), na IBAN gospodarskog subjekta uz prilaganje sljedeće dokumentacije:

• preslika rješenja o upisu u obrtni/sudski registar, rješenje o upisu u Upisnik OPG-a,

• preslika zadnje prijave poreza na potrošnju; Obrazac PP-MI-PO,

• izjava o nekršenju mjera Stožera civilne zaštite RH (Izjava I.),

• izjava o aktivnosti gospodarskog subjekta (Izjava II.),

• preslika osobne iskaznice vlasnika obrta/OPG-a/osobe ovlaštene za zastupanje,

• IBAN broj poslovnog računa.

Zahtjevi za potporu predaju se putem e-maila: potpore.ugostitelji@samobor.hr, osobno u Urudžbeni zapisnik Grada Samobora, soba 2 ili putem pošte na adresu: Grad Samobor, Upravni odjel za gospodarstvo, razvoj i projekte EU, Trg kralja Tomislava 5, 10430 Samobor, a sve s naznakom: „Prijava na dodjelu potpora – ugostitelji“.

 

 

Samoborski vijećnici na svojoj su posljednjoj sjednici održanoj 24. ožujka, inače, prihvatili Odluku o izmjenama i dopunama Proračuna kojom su osigurana sredstva. 

- Mjere koje su donesene nisu bile dobro promišljene, zato je Grad Samobor odlučio pomoći u ovoj situaciji onima koje smatramo najviše zakinutima, a to su svakako ugostiteljski objekti - naglasio je zamjenik gradonačelnika, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Željko Stanec.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije