Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i dalje na čekanju

Grad: Jabuka nije stradala u potresu, natječaj je poništen jer su ponude bile nepotpune

Zagreb: Prosvjed protiv deložacije GK Jabuka
Sanjin Strukic/PIXSELL
27.01.2021.
u 18:18

“Situacija nije dobra. Petrinjski je potres jako oštetio naš klub. Na prvi pogled pukla su najmanje dva nosiva zida, a najgore su prošli ženski WC te DJ kabina. Ne znamo kakvo je stanje na zidovima prekrivenim limenim pločama, ali zasigurno je potreban temeljit pregled statičara. Onaj tko je mislio zaraditi koju kunu na klubu sad definitivno ispada iz igre. Ovo može spasiti samo duboka ljubav i predanost. Mi ne odustajemo”, napisali su u objavi na Facebooku pripadnici inicijative “Ne damo Jabuku” koja okuplja štovatelje kultnog okupljališta na Jabukovcu. Priložili su i fotografije zatečenih napuknuća, što je izazvalo raspravu o razmjerima štete i financiranju popravka zdanja koje je u gradskom vlasništvu. No u Gradskom uredu za upravljanje imovinom kažu da stanje nije tako loše.

– Na samostojećem objektu na adresi Jabukovac 28 nema vidljivih vanjskih oštećenja kao posljedice potresa. Ni u unutrašnjosti nema oštećenja koja već ranije nisu utvrđena i prilikom preuzimanja prostora u posjed Grada 20. listopada 2020. – obrazlaže pročelnik Zlatko Makar. Na unutarnjim zidovima, dodaje, postoje oštećenja, odvajanja i puknuća žbuke koja su prekrivana višeslojnim nanosima boje, pa čak i sprejevima. Ona su, kaže, pokazatelj nebrige bivšeg korisnika prostora, a ističe da je Grad izvršio i očevid u kojem nisu ustanovljena nova oštećenja.

– U ovom trenutku nema potrebe da prostor bude na listi prioriteta za brzi preliminarni pregled. No ukaže li se potreba, pregledat će ga ovlašteni statičari – napominje Makar.

Javni natječaj za davanje prostora na Jabukovcu u zakup, koji je raspisan nakon što je iz njega deložirano bivše vodstvo kluba početkom siječnja, poništen je, no razlog nije šteta nastala u potresu.

– Stigle su dvije ponude, zajednička društva Sifko i udruge INMS te ponuda društva Pozitivan ritam. Sukladno uvjetima javnog natječaja i odluci o zakupu i kupoprodaji poslovnoga prostora, obje su odbačene kao nepotpune, što je obrazloženo i dostavljeno ponuditeljima – objašnjava Makar.

Komentara 1

GE
geler203
14:38 28.01.2021.

Neko zahebo rodju s ponudom pa idemo iz početka do "prave".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije