Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODSUSED

Građani prosvjedovali protiv pretvaranja bivše cementare u pogon za skladištenje otpada

Građani protiv odlagališta otpada u Podsusedu
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/4
24.04.2018.
u 21:09

Prosvjednici smatraju kako se pogoduje poduzetniku Petru Pripuzu i ljudima bliskim zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

Građani Podsuseda prosvjedovali su ulici Aleja Bologne u utorak poslijepodne protiv predloženoga plana gospodarenja otpadom kojim se predviđa pretvaranje bivše tvornice cementa u pogon za prihvat, obradbu i skladištenje građevinskoga otpada pod, kako ističu, krinkom sanacije klizišta Kostanjek.

Zastupnici Skupštine Grada Zagreba u četvrtak, 26. travnja glasovat će o prijedlogu plana gospodarenja otpadom, a gradonačelnik Milan Bandić nedavno je rekao da će se građevinski otpad odlagati u bivšoj cementari radi stabilizacije tla klizišta i da to ne šteti zdravlju. 

Na današnjem prosvjedu građani su upozorili na opasnost koja prijeti ako Gradska skupštoina prihvati predloženi plan gospodarenja otpadom.

Građani protiv odlagališta otpada u Podsusedu
1/10

Poručili su da su ustali protiv izgradnje centra za reciklažu i odlaganje građevinskog otpada u svom naselju jer strahuju od azbestne prašine u zraku koja će doći s građevinskim otpadom, a u blizini bivše cementare je dječji vrtić.

Prosvjednici smatraju kako se pogoduje poduzetniku Petru Pripuzu i ljudima bliskim zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

Organizatori prosvjeda, među kojima je i udruga Eko-2000 najavili su i prosvjedno okupljanje u četvrtak 26. travnja u 7,30 sati ispred Starogradske vijećnice.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
21:51 24.04.2018.

Hm, a što bi radio bivši politički radnik i referent za ONO i DSZ, Opštine Pešćenica, nego obmanjivao javnost političkim parolama da je sve u redu, dok on obnaša vlast. Mile el Presidente, navikao je da iza njega stoji mašina nakalemljena na stil SKJ, koja građanima govori da je sve u redu, - dok ne umru. Pogodovanje, - ma dajte gdje bi pijanac, obečanko, a sada i konzument bijelog, nešto takvo napravio nekom svome, tko ga drži u malom džepeku. Maske su pale. Miki, ili Supermiki, kako mu vole tepati njegove tete, koje dobro krčme ovo malo hrvatskog i zagrebačlog proračuna, postao je samo pijun malo jačih Sopranosa, koji znaju kako otrovati Zagrepčane, a za to još i dignuti dobru lovicu. Ali, nema jačeg od istine. Malo kasni, ali je tu.

DU
Deleted user
22:57 24.04.2018.

Kostanjek treba sanirati, to je stara priča koja je ovih dana ponovo aktualna jer se pod izlikom sanacije klizišta u Podsused pokušava uvaliti strukom potvrđeno za zdravlje opasno razbijanje građevinskog otpada i to u neposrednoj blizini dječjih vrtića i obiteljskih kuća. Podsused je smješten na spoju Medvednice i korita rijeke Save, predivna oaza zelenila i mira koju Bandić godinama ignorira i zanemaruje jer u njoj nema svoje glasače. Iako struka tvrdi da navažanje i razbijanje građevinskog otpada u neposrednoj blizini kuća nije jedini ali je svakako najopasniji način sanacije klizišta pojedinci još uvijek misle da će im to proći zbog vlastitih financijskih interesa. Neće! Ovoga se puta ljudi bore za zdravlje svojih najmilijih a od takve se borbe ne odustaje nikada. Pravi zagrepčani prepoznat će ovog trojanskog konja i pomoći Podsusedu da ostane zdrav i zelen kako bi - kao i nekada - vikendom došli na prave već zaboravljene građanske izlete.

SX
sudbina x
08:03 25.04.2018.

Nadam se samo da će Bandić uskoro završiti tamo gdje je odavno trebao biti...Remetinec...Tada će stanovnici kulturnog zapadnog dijela grada prodisati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije