Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stigli autobusi

Radnici sisačke rafinerije došli na Markov trg: 'Ne damo rafineriju'

Zagreb: Prosvjed Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/23
23.02.2018.
u 12:40

Unatoč snježnoj nepogodi, pet autobusa s prosvjednicima došlo je iz Siska, gdje su se jutros okupili ispred glavne porte rafinerije

Tristotinjak radnika sisačke rafinerije okupilo se danas na Markovu trgu kako bi u organizaciji Stožera za obranu rafinerije održali prosvjed protiv najavljenog gašenja proizvodnje u postrojenju FCC u Sisku i otpuštanja 40 radnika, što tumače kao početak zatvaranja sisačke Rafinerije.

Unatoč snježnoj nepogodi, pet autobusa s prosvjednicima došlo je iz Siska, gdje su se jutros okupili ispred glavne porte rafinerije. 

Radnici nose veliki transparent "Ne damo rafineriju" te hrvatske i sindikalne zastave.

Zagreb: Prosvjed Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak
1/16

"U Vladi nas nitko ne želi saslušati, a moramo im objasniti što pogon koji zatvaraju znači za Rafineriju i što se krije iza odluke MOL-a. Izjave premijera i nadležnog ministra pokazuju da ne razumiju posljedice koje će takva odluka izazvati", rekao je koordinator rafinerijskog Stožera Predrag Sekulić najavljujući prosvjed.

Prosvjednici traže moratorij na sve poslovne odluke Uprave Ine do završetka pregovora oko otkupa dionica Ine od MOL-a. Također traže da ih primi premijer Andrej Plenković kako bi ga iz prve ruke obavijestili o stvarnom stanju u rafineriji i posljedicama gašenja postrojenja FCC-a.

Komentara 51

NO
nogogaz
12:08 23.02.2018.

pa šta ovi traže? prvo neće socializma, a sad jim nije dobar ni kapitalizam....

Avatar PlenKiMoon
PlenKiMoon
12:24 23.02.2018.

Dok 300.000 ljudi ne potjera zauvijek iz politike HDZ-SDP sociopate ovakvi prosvjedi će bit kao pljuvanje u bunar! Malo viči,malo maši,umore se ljudi,postanu apatični i svako svom domu i to su prosvjedi u Hrvatskoj! Rasturi pola Zagreba pa da vidimo hoče li se ko onda usudit šutit???

Avatar dobry
dobry
11:51 23.02.2018.

Da vidimo sada Klemmovu i Đurinu solidarnost na djelu. Hoće li im posuditi šator (a mogli bi im se i pridružiti), kako se ne bi smrzavali vanka!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije