Naslovnica Vijesti Hrvatska

Najavljen prosvjed za Praznik rada u Zagrebu

U svojim zahtjevima koji će iznijeti na prosvjedu koji će 1. svibnja u 11 sati krenuti ispred Radničkog doma prema Parku Maksimir sindikati će iznijeti šest reformi koje bi Vlada trebala provesti.
17. travnja 2018. u 14:18 5 komentara 377 prikaza
Ilustracija
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Matica hrvatskih sindikata ove će godine tradicionalni prosvjed za Međunarodni praznik rada održati u Zagrebu, na kojem očekuju više tisuća prosvjednika iz cijele Hrvatske. Slogan prosvjeda bit će "Za reforme za ljude" - rekao je čelnik SSSH Mladen Novosel na tiskovnoj konferenciji u Sisku.

Predstavljanje slikovnice "Moja dugina obitelj" o istospolnim brakovima Promocija u knjižnici Protest zbog slikovnice “Moja dugina obitelj”

"Poruke će biti jasne. Da su Hrvatskoj napokon potreben reforme, ali po mjeri čovjeka, po mjeri radnika. Svi zazivaju reforme, no nikad se ne ulazi u njihov sadržaj, i nitko ne gleda koje su koristi reformi za ljude" – rekao je Novosel napomenuvši kako ni ova Vlada nije u dvije godine mandata provela reforme koje bi poboljšale život građana u Hrvatskoj.

"Smanjili su doprinose, no radnici s plaćama do 5.000 kuna to nisu osjetili, dok su oni s plaćama od 20.000 kuna dobili još više. Najavljuje se mirovinska reforma i zdravstevna reforma bez učinka na hrvatske građane. Ne možemo slušati više i gledati prazne priče jer svaki tjedan 1000 građana odustaje od Hrvatske dok Vlada na to gleda kao na neka normalna tranzicijska vremena" – dodao je predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

U svojim zahtjevima koji će iznijeti na prosvjedu koji će 1. svibnja u 11 sati krenuti ispred Radničkog doma prema Parku Maksimir sindikati će iznijeti šest reformi koje bi Vlada trebala provesti, od boljih uvjeta rada, penaliziranja poslodavaca za slanje radnika u prijevremenu mirovinu umjesto sadašnjeg penaliziranja radnika, kvalitetno obrazovanje, zadržavanje javnog zdravstva, te promjenu odnosa prema Europskoj uniji gdje je Novosel kao primjer istaknuo Mađarsku i njihovog predsjednika Orbana.

"Prema anketama 77 posto ljudi u Hrvatskoj smatra da potezi ove Vlade ne idu u dobrom smjeru pa te građane pozivamo da nam se pridruže u prosvjednoj povorci na praznik rada" – zaključuje Mladen Novosel.

Split - prosvjed protiv konvencije Branimir Pofuk Čini se da je krajnji domet hrvatske desnice ova loša imitacija srpskih događanja naroda na splitskoj rivi Brođani prosvjeduju na Markovom trgu zbog onečišćenog zraka i vode Ispred Vlade Brođani prosvjedovali pa razgovarali s Plenkovićem: 'Mi vas plaćamo - vi nas trujete' Marš za znanost marš za znanost U povorci Pusić, Jokić... Bernardić: Djeca zbog nesposobne Vlade neće imati bolje obrazovanje
Roštilj
Za sve grill majstore
Želite sočne, mekane, ali i hrskave kobasice na roštilju? Evo nekoliko tajni za savršene bucke

A1 izdvaja za Vas

  • Karma:

    Ne postoji praznik rada 1.5. To je broj 6 koji znači prijevaru i ropstvo ,stari poganski običaj .Slave ga sotonisti svih konfesija ,nacisti,fašisti,komunisti....Treba se izboriti za veču satnicu.slobodnu nedjelju i unajmiti neki sindikat jer su naši istrunuli a nema rrzervnih djelova.

  • Avatar Dalmacija
    Dalmacija:

    U maloj švicarskoj radnici nisu zadovoljni... Izgleda ima mnogo blokiranih, gladnih, onih koji ne primaju plaće. Zato se egzodus i bježanje od slobodne, napredne i demokratske Hrvatske nastavlja. Djeco, svi bježite na zapad, što ćete u ovom blatu od države.