Naslovnica Zagreb ZG Život

Evo vam najam prostora za jednu kunu, vratite nam poštu

Mjesni odbor donio je odluku na posljednjoj sjednici. Uputili su je Hrvatskoj pošti koja treba donijeti odluku
12. veljače 2018. u 21:12 4 komentara 649 prikaza
Pošta u Svetoj Klari
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Nakon što je 1. veljače u naselju Sveta Klara zatvoren poštanski ured koji je tamo poslovao posljednjih šezdesetak godina, vijećnici Mjesnog odbora na sjednici održanoj prošli tjedan jednoglasno su donijeli odluku da će Hrvatskoj pošti ponuditi najam za jednu kunu. Pošta bi, ako HP prihvati ponudu, poslovala u istoj zgradi kao i donedavno, no u dijelu prostora koji sada koristi Mjesni odbor.

Zgrada mjesnog odbora Vrbik raspisan natječaj Grad u zakup daje dom kad su iz njega istjerani ilegalci

– Taj prostor je i prije koristila Hrvatska pošta, da bi tek zadnjih nekoliko godina svoje poslovanje obavljala u unajmljenom privatnom prostoru što je troškove poslovanja znatno podizalo. Sada kada su poštanski šalter ukinuli zbog ekonomsko-financijske neisplativosti, mi vijećnici odlučili smo im po simboličnoj cijeni pružiti mogućnost da se poslovanje pošte ponovo vrati u naselje – kaže vijećnik u Mjesnom odboru Ivan Iličić.

Jednoglasna odluka vijećnika ići će na usvajanje u Vijeće Gradske četvrti Novi Zagreb-zapad, koje 15. veljače ima svoju sjednicu, pa se vijećnici nadaju da će je usvojiti i službeno proslijediti upravi Hrvatskih pošta. Vraćanjem poslovnice pošte razveselili bi 18.000 stanovnika tog naselja, najvećeg na području gradske četvrti, koji, kažu, nemaju vrtić, ambulantu, a ni dječje igralište.

– Gravitiraju k nama i Čehi, Odra, a gradi se i Podbrežje, bit će ljudi – kaže Iličić. Sada su stanovnicima Svete Klare najbliže poslovnice u Sigetu, Sloboštini i Remetincu, što je za umirovljenike iz kvarta daleko pješice, a ni javnim prijevozom nije baš najbolje povezano s Klarom. Stanovnike je iznenadilo zatvaranje pošte zbog neprofitabilnosti s obzirom na to, kažu, da je u poslovnici uvijek bilo nekoga za šalterom. – Umirovljenika pogotovo. Podižu penzije, plaćaju račune, a oni su valjda i jedini koji ponekad napišu nekome pokoje pismo ili ga dobiju – kazala je Mirjana Šapina, prodavačica u obližnjoj trgovini.

Pošta u Svetoj Klari
1 / 13
Stjepan Tkalec odvaja smeće za recikliranje Zapeo Bandićev plan Početak škole za odvajanje otpada kasnit će mjesec dana Kontrolori čiste parking planovi iz grada Naplata u cijelom Zagrebu: U novoj zoni sat parkiranja bit će 75 lipa, a mjesec 10 kn Kupalište u Španskom odabrano idejno rješenje Ovako će izgledati kupalište u Španskom: Uz 2 bazena imat će tropski slap, vatrene kupke...
HGSS
Na visini zadatka
Proveo sam jutro s pripadnicima HGSS-a, evo zašto ih još više cijenim

A1 izdvaja za Vas

 • Deleted user:

  Bravo ljudi, super ponuda. A kaj se tiče pljači - i u Voltinom, u Golikovoj ulici, često poljačkaju poštu. To je stvar osiguranja, ali bormeš i policije koja tu treba često navraćati, pokazati se, prošetati....a ne da su policajci u ... prikaži još! živo postali kao legenda o Yetiju - priča se da ih ima...ali

 • ilijan1a:

  Ta pošta je bila par pita meta razbojnika i mislim da su Hrvatske pošte isključivo iz tog razloga donijele odluku o zatvaranju. Što nikako nije dobar potez, treba povećati sigurnost pošte nema ustupanja pred razbojnicima.

 • Avatar Niškorist
  Niškorist:

  Pošta košta ?