Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stanovnici Svete Klare

Evo vam najam prostora za jednu kunu, vratite nam poštu

Pošta u Svetoj Klari
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/5
12.02.2018.
u 21:12

Mjesni odbor donio je odluku na posljednjoj sjednici. Uputili su je Hrvatskoj pošti koja treba donijeti odluku

Nakon što je 1. veljače u naselju Sveta Klara zatvoren poštanski ured koji je tamo poslovao posljednjih šezdesetak godina, vijećnici Mjesnog odbora na sjednici održanoj prošli tjedan jednoglasno su donijeli odluku da će Hrvatskoj pošti ponuditi najam za jednu kunu. Pošta bi, ako HP prihvati ponudu, poslovala u istoj zgradi kao i donedavno, no u dijelu prostora koji sada koristi Mjesni odbor.

– Taj prostor je i prije koristila Hrvatska pošta, da bi tek zadnjih nekoliko godina svoje poslovanje obavljala u unajmljenom privatnom prostoru što je troškove poslovanja znatno podizalo. Sada kada su poštanski šalter ukinuli zbog ekonomsko-financijske neisplativosti, mi vijećnici odlučili smo im po simboličnoj cijeni pružiti mogućnost da se poslovanje pošte ponovo vrati u naselje – kaže vijećnik u Mjesnom odboru Ivan Iličić.

Jednoglasna odluka vijećnika ići će na usvajanje u Vijeće Gradske četvrti Novi Zagreb-zapad, koje 15. veljače ima svoju sjednicu, pa se vijećnici nadaju da će je usvojiti i službeno proslijediti upravi Hrvatskih pošta. Vraćanjem poslovnice pošte razveselili bi 18.000 stanovnika tog naselja, najvećeg na području gradske četvrti, koji, kažu, nemaju vrtić, ambulantu, a ni dječje igralište.

– Gravitiraju k nama i Čehi, Odra, a gradi se i Podbrežje, bit će ljudi – kaže Iličić. Sada su stanovnicima Svete Klare najbliže poslovnice u Sigetu, Sloboštini i Remetincu, što je za umirovljenike iz kvarta daleko pješice, a ni javnim prijevozom nije baš najbolje povezano s Klarom. Stanovnike je iznenadilo zatvaranje pošte zbog neprofitabilnosti s obzirom na to, kažu, da je u poslovnici uvijek bilo nekoga za šalterom. – Umirovljenika pogotovo. Podižu penzije, plaćaju račune, a oni su valjda i jedini koji ponekad napišu nekome pokoje pismo ili ga dobiju – kazala je Mirjana Šapina, prodavačica u obližnjoj trgovini.

Pošta u Svetoj Klari
1/13

Komentara 4

IL
ilijan1a
21:36 12.02.2018.

Ta pošta je bila par pita meta razbojnika i mislim da su Hrvatske pošte isključivo iz tog razloga donijele odluku o zatvaranju. Što nikako nije dobar potez, treba povećati sigurnost pošte nema ustupanja pred razbojnicima.

DU
Deleted user
23:06 12.02.2018.

Bravo ljudi, super ponuda. A kaj se tiče pljači - i u Voltinom, u Golikovoj ulici, često poljačkaju poštu. To je stvar osiguranja, ali bormeš i policije koja tu treba često navraćati, pokazati se, prošetati....a ne da su policajci u živo postali kao legenda o Yetiju - priča se da ih ima...ali

LI
lika64
06:50 13.02.2018.

Ovo je inicijativa HDZ u Sv.Klari. A svi ostali je prihvatili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije