Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

'Nadamo se da će se antene napokon maknuti iz Vrbana 3

Vipnet i Tele2 digli su tužbu protiv Shopping centra Point na Vrbanima jer njihove bazne stanice dulje vrijeme ne rade na krovu, a trgovci su uzvratili protutužbom i traže raskid ugovora i uklanjanje antena. U Zagrebu svjedoče i stanovnici koji su prosvjedovali protiv antena. Očekuju da će sud ići njima u prilog, a dodaju da antene na krovu nisu upaljene, ali ipak predstavljaju stalnu opasnost
06. ožujka 2014. u 13:13 3 komentara 2167 prikaza
Point centar Vrbani antene
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Predstavnici trgovaca i teleoperatera suočavaju se na sudu, zbog tužbe koje su operateri Tele2 i Vipnet podigli protiv Shopping centra Vrbani, zbog gašenja njihovih baznih stanica s krova centra.

Na ročištu danas na Trgovačkom sudu u Amruševoj pred sutkinjom Majom Jurovicki raspravlja se o tužbi Vipneta, a ulaz je slobodan i javnosti, pa je sigurno da će sudjelovati i predstavnici stanara Vrbana 3, koji su jesenas prosvjedovali zbog postavljanja baznih stanica, odnosno antena, na novi trgovački centar u svom kvartu.

Zdravko Anđel | Autor :

Zdravko Anđel uime stanara kazao je kako se nadaju da će sud ući u postupak koji će odgovarati njima, stanarima Vrbana 3.
- Naša su očekivanja da ćemo doći do situacije da se te antene konačno maknu iz naselja i prestanu ugrožavati zdravlje svih nas koji tamo živimo. Anđel je potvrdio da antene na krovu Pointa trenutačno ne rade, ali predstavljaju stalnu opasnost, jer, kaže, "mogu biti upaljene u svakom trenutku". Iz Vipneta i Tele2 nisu davali komentar zbivanja na sudu.

Nakon prosvjednih akcija i alarmantnih stavova kako antene previše zrače i tako štete jer su usred naselja s puno djece, na tužbu teleoperatera da antene nisu uključene protutužbom je uzvratio sam Point centar. U svojem je stavu trgovac zahtijevao raskid ugovora s operaterima i uklanjanje antena.

Point centar Vrbani antene | Autor : Igor Kralj/PIXSELL Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/Pixsell

Osim današnjeg u Zagrebu, ročište je u istom slučaju i sutra u Karlovcu; u tamošnjoj Stručnoj službi Trgovačkog suda Zagreb bit će govora o tužbi Tele2 prema Pointu.
Kako navodi Josip Barušić uime stanara Vrbana 3, oni će na tom ročištu biti saslušani kao svjedoci, a "zbog antena puno stanovnika Vrbana 3 mjesecima bojkotira kupnju u Pointu".

>>Spor oko baznih stanica na krovu Centra Point završio i na sudu

Adrenalinska Hrvatska
Adrenalinska Hrvatska
Rafting može biti idealna zabava, ali hrvatske rijeke kriju mnoge opasnosti

A1 izdvaja za Vas

  • zlac:

    djeca od 5 godina hodaju s mobitelima a roditelji prosvjeduju

  • baba44713:

    Smeta im bazna stanica a po cijele dane hodaju okolo sa mobitelom u džepu ili kraj glave... sva sreća da mobiteli uopće ne zrače.

  • Trnjanec:

    Fascinantno je da u 21. stoljeću, usred Europe, još uvijek postoji masovno praznovjerje i nedostatak osnovnog znanstvenog obrazovanja iz područja fizike.