Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliko poskupljenje

Dolazak autom na Jarun od sutra je dvostruko skuplje: 'Želimo obeshrabriti dolazak vozilima'

Zagreb: Građani iskoristili sunčanu nedjelju uz jezero Jarun
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/2
14.03.2022.
u 14:17

Iz Ustanove za upravljanje sportskim objektima rekli su kako do poskupljenja dolazi jer žele obeshrabriti Zagrepčane da autima dolaze na područje oko jezera

Tko želi svojim limenim ljubimcem do Jaruna, od sutra će ga to skuplje koštati. Umjesto dosadašnjih pet, cijena dnevne karte za parkiranje u Športsko-rekreacijskom centru sada je 10 kuna radnim danom od 6 do 21 sat, a 20 kuna vikendom, blagdanom i noću. Jednokratni ulaz za kampere i vozila s kamp kućicom više nije 75 nego 150 kuna, a godišnja karta za parkiranje umjesto 450 sada košta 700 kuna.

Taksistima će parkiranje također biti skuplje, pa će oni za to godišnje morati izdvajati 400 umjesto 300 kuna. Ribičima koji su kupili godišnju dozvolu za ribolov na jezeru te članovima sportskih saveza koji treniraju na Jarunu cijena ostaje 210 kuna kao i do sad, a cijena godišnje karte se ne mijenja ni za osobe sa 70-postotnim invaliditetom, pa je ona i dalje 20 kuna. Puni cijenik možete vidjeti ovdje, a ako ga želite usporediti sa starim možete to učiniti ovdje

Iz Ustanove za upravljanje sportskim objektima za Radio Sljeme rekli su kako poskupljenjem žele obeshrabriti dolazak na Jarun automobilom.

- Očuvanje jezera Jarun kao zelene zone naš je prioritet. Jezero Jarun je sportsko-rekreacijsko područje te ono treba biti prije svega u službi pješaka i ostalih rekreativaca. To je područje dobro povezano javnim prijevozom, a lako je dostupno i biciklom i pješice. Zbog toga, a i zbog nesreća koje su uzrokovala motorna vozila, želimo obeshrabriti dolazak vozilima na područje jezera.

Dosadašnja cijena od 5 kn dnevno radnim danom i 10 kn vikendom stimulirala je preveliko zakrčenje vozilima, nauštrb pješaka i rekreativaca. Nove cijene od 10 kn dnevno radnim danom i 20 kn vikendom i dalje su višestruko niže od cijena za takva područja u drugim zemljama Europske unije - poručili su. 

Ključne riječi

Komentara 5

IL
ilustrator
15:27 14.03.2022.

dela nova vlast. vizionarski, sve duplo poskupljuje. mogu. kad neznaju drugačije!

VE
vecernji55
09:59 16.03.2022.

Možemo! (podići cijenu parkinga za 100% i uvesti naplatu tamo gdje još nije uvedena, jer građani to žele!).

DU
Deleted user
23:20 15.03.2022.

Od kad su došli ovi "partizani " na vlast parola "u zdravom tijelu zdrav duh" svakim danom u svakom pogledu sve više i više napreduje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije