Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDARAC UZROKOVAO POTRES

Seizmološka služba zabilježila podrhtavanje tla uzrokovano padom letjelice na Jarunu

Na Jarunu specijalizirani timovi, prona?en krater i dva padobrana
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
12.03.2022.
u 19:48

Rezultati preliminarne analize ukazuju kako je izvor seizmičkih valova lociran vrlo blizu mjesta stvarnog pada letjelice, a trenutak udara bio je u 23:01:49 h prema lokalnom vremenu.

Koliko je silovit bio udar prilikom pada bespilotne letjelice u četvrtak navečer u Zagrebu pokazuju i podaci sa seizmografa. Hrvatska seizmološka služba zabilježila je podrhtavanje tla uzrokovano padom letjelice na području Jaruna.

Pad letjelice zabilježen je instrumentima Seizmološke službe koji su operativni na zagrebačkom području. Na slici su prikazani su zapisi registrirani na 6 postaja u trajanju od 120 sekundi, a na kojima su jasno vidljivi nailasci seizmičkih valova uzrokovani padom letjelice na području Jaruna.

Rezultati preliminarne analize ukazuju kako je izvor seizmičkih valova lociran vrlo blizu mjesta stvarnog pada letjelice, a trenutak udara bio je u 23:01:49 h prema lokalnom vremenu.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
dufour
20:20 12.03.2022.

imamo kontrolu svega iznad zemlje, na zemlji i ispod zemlje. Rekao bi netko da smo jedna fino uređena zemlja

Avatar Svračak
Svračak
20:13 12.03.2022.

Zanimljivo kako udar teškog predmeta u površinu zemlje izaziva podrhtavanje tla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije