Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvartoteka u Gajnicama

Branitelji žele postati voditelji EU projekata

Soundsetova Kvartoteka
Foto: PR FOTO
1/5
03.06.2016.
u 11:09

Zagrebački branitelji mogu se prekvalificirati u suradnji s Gradskim uredom, a ove godine prvi put im se nude i onkološki pregledi

Više od četiri tisuće branitelja iskoristilo je mogućnost prekvalifikacije, kao i sudjelovalo u javno radnim akcijama u više od deset godina koliko je aktivna ta mogućnost Gradskog ureda za branitelje.

Poručila je tako pročelnica ureda Vesna Helfrih gostujući na jučerašnjoj tribini u organizaciji Večernjeg lista, Soundseta i Grada Zagreba, u sklopu Kvartoteke u Gajnicama. Kako je naglasila, godišnje njen Ured raspolaže s 12 milijuna kuna, od čega se najveći dio preusmjerava na zdravstvene programe zagrebačkih branitelja.

Tako su od ove godine prvi puta za njih organizirani onkološki pregledi, za koje se u Uredu branitelja već zaprimaju prijave, a na raspolaganju su im i sistematski pregledi, za koje se branitelji mogu prijavljivati tijekom cijele godine.

U jednoj godini onkološke preglede može iskoristiti dvjesto, a sistematske 500 branitelja. Braniteljima se omogućava i prekvalifikacija kao i prilika za dobivanje 25 tisuća kuna bespovratnih sredstava odluče li se za samozapošljavanje i pokretanje vlastitog obrta.

– Najveći interes za prekvalifikaciju je među braniteljima za projekt voditelja projekata iz EU fondova, kao i za uslužna zanimanja– poručili su iz Gradskog ureda za branitelje. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije