Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na svetom duhu

Blagdan je sv. Antuna Padovanskog, posebnim programom obilježava se i u Zagrebu, gužve tijekom cijelog dana

Zagreb:  Crkva sv. Antuna Padovanskog uzdignuta je na čast manje bazilike
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/2
13.06.2023.
u 09:45

Tijekom cijeloga dana zbog svečanog programa na Svetom Duhu se očekuju velike prometne gužve i zastoji koji su počeli još rano jutros.

Blagdan je Svetoga Antuna Padovanskog. Hrvatima jedan od omiljenih svetaca čest je u molitvama vjernika koji ga zazivaju u pomoć u teškim trenutcima. Tisuće i tisuće vjernika svakog 13. lipnja okupljaju se u župama kako bi proslavili blagdan, a posebnost je blagoslov djece i cvijeća, ponajviše ljiljana koji se smatraju njegovim cvijetom.

Posebno je svečano i u Bazilici Svetog Antuna Padovanskog na zagrebačkom Svetom Duhu. Prva sveta misa i jedna od najposjećenijih misa služena je već u 6 sati, a u 13.30 je misa za talijansku nacionalnu manjinu koju će predvoditi nuncij Giorgio Lingua. 


VEZANI ČLANCI:


Blagoslov djece je u 18 sati, a misu u 19 sati predvodi zadarski nadbiskup Milan Zgrablić.  U Bazilici se ispovijeda cijeli dan, a mise će se slaviti gotovo svakog sata. Također u 20:45 održat će se koncert Svetom Antunu u čast "Cvjetajte kao ljiljani", a izvode ga mješoviti zbor “Tomislav Talan" uz pratnju simfonijskog orkestra.

Tijekom cijeloga dana zbog svečanog programa na Svetom Duhu se očekuju velike prometne gužve i zastoji koji su počeli još rano jutros.

VIDEO: Zagreb: Održana vjerska procesija "Antunovski hod za mlade" u organizaciji Župe svetog Antuna Padovanskog

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije