Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potpuno provođenje

Bandić pogazio obećanje, pauk diže automobile bez milosti

Pauk služba
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/2
03.03.2014.
u 15:32

Povučena odluka koju je gradonačelnik donio potkraj 2013. godine, a po kojoj bi vlasnici automobila za prvi prekršaj bili kažnjeni tek opomenom, a ne dizanjem vozila

"Pauk će raditi punom parom." Tako je, naime, najavio gradonačelnik Milan Bandić prekinuvši obećanje da se za prvi prekršaj neće izlaziti odmah s paukom, nego da će vozač koji prije nije napravio takav prekršaj dobiti samo opomenu.

Obećanje je dao netom prije isteka 2013. godine, jer od ove godine izdavanje naloga za intervenciju paukom umjesto policije pišu gradski prometni redari, no bez vremenskog ograničenja, pa je praksu odlučio prekinuti nakon dva mjeseca.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

– U tom vremenu prometni redari su prema mojem naputku za prvi prekršaj izdavali opomene i upozorenja, no od 1. ožujka na snagu je stupilo redovno i potpuno provođenje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama – naveo je Bandić u priopćenju. Dodao je da se u prijelaznom razdoblju opomenama i upozorenjima nastojalo utjecati na svijest i savjest građana kako bi se svi pridržavali prometnih propisa, a da krajnji cilj nije kažnjavanje niti punjenje proračuna, nego uvođenje reda u promet u mirovanju.

>>Ovo je zlatna koka Zagreba koju svi žele pod svoje

>>Bandiću sve ovlasti 'pauka': Svaki vozač može jednom pogriješiti

Komentara 20

IV
Ivanhop
16:51 03.03.2014.

Uspješno izbjegavam pauke.

Avatar tajar
tajar
18:13 03.03.2014.

Nisam primjetio da pauk "diže" aute vrijednije od 50,000 Eura!

GO
golub
18:34 03.03.2014.

Kad je netko lagao govorili smo da laže kao pas, ali pas ne laže kao Bandić. 28.02. Bandić na Danas.hr objavi kako sa 01.03.kreće sa kaznama, a da do tada za prvi prekršaj redari su izdavali opomene. Desilo se u Desilo se u prethodnom razdoblju da na vrijeme a prvi put greškom nisam platio parkiranje i radari napišu kaznu jednodnevnog parkiranja, a taj isti Bandić upravo mi odbije prigovor za ono što obeća i to Vam je taj Bandi..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije