Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OVE SUBOTE

Akcijom na Jelačić placu želi se upozoriti na važnost ranog otkrivanje raka prostate: 'Svi za njega'

Zagreb: Hrvatsko društvo bolesnika s rakom prostate organizira akciju Svi za njega
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/3
04.04.2024.
u 14:13

Građanima će tom prilikom na raspolaganju bit i tim liječnika među kojima i docentica Marija Gamulin s Klinike za onkologiju KBC-a Zagreb, dr. Zrna Antunac Golubić, dr. Maja Baučić i drugi stručnjaci

Hrvatsko društvo bolesnika s rakom prostate, uz podršku Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, i ovog proljeća u centru Zagreba organizira akciju „Svi za njega”. Naime, riječ je o javnozdravstvenoj inicijativi kojom udruga želi upozoriti na nužnost rane dijagnostike raka prostate, a održati će se ove subote u 10 sati i 30 minuta na Trgu bana Josipa Jelačića.

– Kombinacijom ranog otkrivanja bolesti i široke dostupnosti suvremenih terapija moguće je produljiti život bolesnika, poboljšati
kvalitetu njihova života i odgoditi nepovoljne ishode bolesti – poručuju organizatori te dodaju kako će se oboljeli od raka prostate
tom će se prilikom moći prijaviti za okrugli stol na kojem će sudjelovati pacijenti i liječnici i razmjenjivati iskustva u liječenju, dijagnostici i vrsti terapije.

U sklopu akcije će članovi udruge okupljenima dijeliti tulipane te informativne knjižice i letke, a svim građanima će na raspolaganju biti i tim liječnika među kojima i docentica Marija Gamulin s Klinike za onkologiju KBC-a Zagreb, dr. Zrna Antunac Golubić, dr. Maja Baučić i drugi stručnjaci.

VEZANI ČLANCI:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije