Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
imate li i vi fotke?

20 kvartovskih slika starog Maksimira

Maksimir
Foto: Tomislav Miletić PIXSELL
01.11.2013.
u 13:30

Muzej grada Zagreba poziva sugrađane da se uključe u projekt Zagrebački kvartovi dostavom materijala o starom Zagrebu

U srijedu 6. studenog kod izloga u Maksimirskoj cesti broj 10 bit će otvorena ulična izložba posvećena upravo - Maksimiru. Riječ je o projektu Muzeja grada Zagreba nazvanom Zagrebački kvartovi, a na izložbi će biti izloženo dvadesetak fotografija istaknutijih hrvatskih fotografa iz fundusa Muzeja grada Zagreba koji su svoju inspiraciju potražili upravo na prostoru Maksimira, poput Josipa Kokalja, Vladimira Guteše, Vladimira Horvata, Milana Pavića, Šime Radovčića, Pavla Cajzeka, Radiše Mladenovića, te izabrane fotografije nepoznatih autora.

Istovremeno, iz muzeja pozivaju sve Zagrepčane koji posjeduju građu o starom Maksimiru i njegovim prepoznaljivim obilježjima poput Dinamovog stadiona i Zoološkog vrta, da im se jave i dostave materijale o 6. prosinca 2013. te da se i sami donacijom ili posudbom svojih predmeta uključe u pripremu izložbe.

Izložba će biti postavljena u proljeće 2014. a autor je koncepta Kristian Strukić, dok je za likovno oblikovanje zaslužan Miljenko Gregl. 

 

Komentara 2

Avatar Kristijan Krkač
Kristijan Krkač
10:31 02.11.2013.

Izvrsno! Mi iz Maksimira dužni smo to pogledat. Nadam se da bu i nepoznatih starih fotki. Da spojim priče staroga i dede s prizorima iz starih vremena.

IB
Ivan Brnčić
21:08 02.11.2013.

u fb rgupi Zakaj volim Zagreb ima na stotine starih foti Zagreba..svih kvartova..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije