Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

20 kvartovskih slika starog Maksimira

Muzej grada Zagreba poziva sugrađane da se uključe u projekt Zagrebački kvartovi dostavom materijala o starom Zagrebu
01. studenoga 2013. u 13:30 2 komentara 900 prikaza
Maksimir
Foto: Tomislav Miletić PIXSELL

U srijedu 6. studenog kod izloga u Maksimirskoj cesti broj 10 bit će otvorena ulična izložba posvećena upravo - Maksimiru. Riječ je o projektu Muzeja grada Zagreba nazvanom Zagrebački kvartovi, a na izložbi će biti izloženo dvadesetak fotografija istaknutijih hrvatskih fotografa iz fundusa Muzeja grada Zagreba koji su svoju inspiraciju potražili upravo na prostoru Maksimira, poput Josipa Kokalja, Vladimira Guteše, Vladimira Horvata, Milana Pavića, Šime Radovčića, Pavla Cajzeka, Radiše Mladenovića, te izabrane fotografije nepoznatih autora.

studentski grad Kvart nekad i sad Pogledajte kako je izgledao Studentski grad 1959. godine Ozaljska ulica kvart nekad i sad Pogledajte kako je izgledala Ozaljska ulica davne 1949. volovčica povijest grada Zagrebački kvartovi nekad i sad – uključite se u projekt

Istovremeno, iz muzeja pozivaju sve Zagrepčane koji posjeduju građu o starom Maksimiru i njegovim prepoznaljivim obilježjima poput Dinamovog stadiona i Zoološkog vrta, da im se jave i dostave materijale o 6. prosinca 2013. te da se i sami donacijom ili posudbom svojih predmeta uključe u pripremu izložbe.

Izložba će biti postavljena u proljeće 2014. a autor je koncepta Kristian Strukić, dok je za likovno oblikovanje zaslužan Miljenko Gregl. 

 

Iluzija
Muškarac ili žena? Ono što prvo vidite na ilustraciji otkriva koja vam je strana mozga 'jača'
Ikigai – razlog ili svrha, motiv zbog kojeg postojimo, a kojeg osjećaju milijuni Japanaca
ŽIVOTNI BALANS
Ikigai – japanska drevna tajna za dug i sretan život bez stresa koji bi svi trebali prakticirati
  • Avatar Kristijan Krkač
    Kristijan Krkač:

    Izvrsno! Mi iz Maksimira dužni smo to pogledat. Nadam se da bu i nepoznatih starih fotki. Da spojim priče staroga i dede s prizorima iz starih vremena.

  • Ivan Brnčić:

    u fb rgupi Zakaj volim Zagreb ima na stotine starih foti Zagreba..svih kvartova..