Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon zločina u naselju Kanak

Županija i Caritas obnovit će kuće izgorjele u Sisku

Sisak: Posljedice požara nakon što je muškarac zapalio objekte u naselju Kanak
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/9
08.07.2023.
u 17:08

Siščani su već počeli prikupljati novčanu i ostalu pomoć potrebnu obitelji ubijene Ivane Jambrec, njezinu suprugu te maloljetnom sinu koji su s njom živjeli u kući koja je potpuno uništena

Sisačko-moslavačka županija i Caritas Sisačke biskupije sagradit će i obnoviti kuće oštećene u požaru koji je prošle subote izazvao pomahnitali Neđad Fetić - Bracan (58), paleći i pucajući u sisačkom naselju Kanak.

– Sisačko-moslavačka županija u suradnji s Caritasom Sisačke biskupije sagradit će za jednu obitelj kuću budući da je njihova potpuno oštećena te popraviti kuću drugoj obitelji. Drugim dvjema obiteljima, Sisačko-moslavačka županija osigurat će jednokratnu novčanu pomoć za sanaciju štete – priopćila je Sisačko-moslavačka županija.

– Tragični događaj koji je proteklih dana potresao ne samo Sisačko-moslavačku županiju, nego i cijelu Hrvatsku prije svega zbog najveće tragedije, gubitka ljudskog života, prouzročio je i velike materijalne štete na domovima nekoliko obitelji koje sada trebaju punu podršku, razumijevanje i promptno djelovanje, odnosno novi smještaj – istaknuto je u priopćenju Županije. Siščani su već počeli prikupljati novčanu i ostalu pomoć potrebnu obitelji ubijene Ivane Jambrec, njezinu suprugu te maloljetnom sinu koji su s njom živjeli u kući koja je potpuno uništena. Izgorio je i osobni automobil kojim je obitelj zarađivala za život jer je suprug bio vozač taksija.

VIDEO Posljedice požara nakon što je muškarac zapalio objekte u naselju Kanak

VEZANI ČLANCI: 

Ovih dana sisački humanitarac Nermin Kurtović - Eka najavio je i humanitarni koncert za obitelji Jambrec i Goronja iz Kanaka kojima su kuće najteže stradale u podmetnutom požaru. Cijena ulaznice je sedam eura, a koncert će se održati u četvrtak 13. srpnja u 20 sati na prostoru gradske tržnice Kontroba. Zasad su sudjelovanje na humanitarnom koncertu najavili Zlatko Pejaković, Zdravko Škender, Davor Radolfi, Juraj Galina, Ivan Zak, Željko Golik, Željko Krušlin i Davor Borno, no lista sudionika još nije konačna. Podsjetimo, u petosatnom pohodu protekle subote u naselju Kanak, 58-godišnji Neđad Fetić vatrenim je oružjem ubio 45-godišnju ženu te tom prilikom ozlijedio još osam osoba, čeiri teško i četiri lakše. Zapalio je i tri kuće, od kojih su dvije potpuno izgorjele, kao i dva automobila. Nakon pet sati bijega, uhićen je dva kilometra dalje od mjesta počinjenja zločina. 

FOTOGALERIJA Dvije kuće i auto u potpunosti uništeni u požaru: 'Žena kojoj je kuća izgorjela nam je puno pomogla'

Sisak: Posljedice požara nakon što je muškarac zapalio objekte u naselju Kanak
1/8

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije