Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SISAK

Ivo Žinić: 'Apsolutno podržavam radnike koji prosvjeduju'

Ivo Žinić
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
16.01.2019.
u 14:41

Ističe kako i Vlada i Ministarstvo zaštite okoliša i energetike jamče da otpuštanja u sisačkoj Rafineriji neće biti, a da na današnji prosvjed nije bio ni pozvan

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić (HDZ) reagirao je na prozivke koje su upućene na njegovo nepojavljivanje na današnjem posvjedu Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak. On ističe kako i Vlada i Ministarstvo zaštite okoliša i energetike jamče da otpuštanja u sisačkoj Rafineriji neće biti, a da na današnji prosvjed nije bio ni pozvan.

"Svako radno mjesto je bitno i ukoliko dođe do bilo kakvog pokušaja otpuštanja radnika ja ću biti zajedno s njima na prosvjedima ispred rafinerije. No, i jučer sam bio u zgradi Vlade, na jednom sastanku, i gdje sam s premijerom i ministrom Ćorićem razgovarao i o ovom problemu i Vlada i Ministarstvo garantiraju da će ovaj proces biti napravljen tako da nijedan radnik neće biti otpušten.“ - rekao je župan Žinić U pogledu prekida prozvodnje rekao je kako je riječ o odluci privatne kompanije.

"Ni Županija, pa ni Vlada ne mogu miješati u poslovanje privatne kompanije. Naravno, ukoliko dođe do povrata INE u vlasništvo hrvatske države možemo razgovarati o opstanku rafinerije na drugačiji način. Ovog trenutka je poslovna politika kompanije takva, a ja vjerujem kako će ispoštovati da se zadrže radna mjesta. Apsolutno podržavam radnike koji prosvjeduju da zadrže radna mjesta.“- dodao je župan.

>>Pogledajte video: Prosvjed u Sisku

Komentara 1

NE
neboiznadzagreba
14:44 16.01.2019.

Bla, Bla, Bla...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije