Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zimbabve

Prosvjedi protiv rasta cijene goriva: Policija pucala i ranila najmanje 13 osoba

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
14.01.2019.
u 23:44

Snage sigurnosti su intervenirale u ponedjeljak u Harareu i u Bulawayou kako bi rastjerale okupljene koji su prosvjedovali protiv odluke vlade da povisi cijenu goriva

U prosvjedima u ponedjeljak u Zimbabaveu protiv rasta cijene goriva poginulo je nekoliko osoba, rekao je ministar sigurnosti Owen Cube, ali nije precizirao njihov broj.

"Žalim zbog događaja u kojima su izgubljeni životi, imovina i ima ozlijeđenih policajaca i civila", rekao je Ncube a prenosi vladin dnevni list The Herald.

Snage sigurnosti su intervenirale u ponedjeljak u Harareu i u Bulawayou kako bi rastjerale okupljene koji su prosvjedovali protiv odluke vlade da povisi cijenu goriva.Vlada je tijekom vikenda više nego udvostručila cijene goriva u pokušaju da obuzda najgoru gospodarsku krizu u zadnjih deset godina. Nevladine organizacije prikupile su izjave očevidaca koji tvrde da je policija pucala u glavnom gradu i ranila najmanje 13 osoba.

Ministar Ncube je također rekao da je 200 prosvjednika uhićeno. On je odgovornost za nemire pripisao glavnoj oporbenoj stranci Pokret za demokratsku promjenu (MDC) i civilnom društvu. U Zimbabevu dulje od 20 godina traje teška gospodarska i financijska kriza koja se intenzivirala posljednjih mjeseci i izazvala brojne nestašice. 

>>Pogledajte video: Prosvjed žutih prsluka

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije