Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog nedavnih nesreća

Zrakoplovne jedinice američke vojske na jedan dan zaustavljaju sve svoje operacije

USS Aircaft Carrier Nimitz, off the coast of Busan
POOL/REUTERS
29.04.2023.
u 07:17

Tri pilota američke vojske poginula su u četvrtak na Aljasci, gdje su se sudarila dva helikoptera Apache. Prošlog mjeseca devet je vojnika poginulo u padu dvaju helikoptera Black Hawk tijekom vježbe u zračnom prostoru iznad Kentuckyja.

Američka vojska je u petak naredila svojim zrakoplovnim jedinicama da zaustave sve operacije na jedan dan sljedećeg mjeseca kako bi se pregledale sigurnosne procedure i obuka nakon nedavnih nesreća dvaju helikoptera u kojima je poginulo 12 vojnika. Ovim će potezom biti prizemljeni svi vojne piloti, osim onih koji sudjeluju u kritičnim misijama, dok ne završe potrebnu obuku, stoji u priopćenju.

Tri pilota američke vojske poginula su u četvrtak na Aljasci, gdje su se sudarila dva helikoptera Apache. Prošlog mjeseca devet je vojnika poginulo u padu dvaju helikoptera Black Hawk tijekom vježbe u zračnom prostoru iznad Kentuckyja. Za provedbu ove odluke američko zrakoplovstvo na raspolaganju ima razdoblje između 1. i 5. svibnja, dok će Nacionalna garda i pričuvni kadar potrebnu obuku moći proći do 31. svibnja.

VIDEO: Na Markovom polju pokopan je Tomislav Sabljo: Brojna poznata lica stigla su na posljedni ispraćaj

Ključne riječi

Komentara 4

US
ustrajan
09:41 29.04.2023.

Razliciti pristupi razlicite kulture. Kod jednih ljudski zivot je silno vrijedan a kod drugih skoro pa kao zoharski. Nije sramota zaustaviti sto nije kriticno pa se osvrnuti i pokusati vidjeti gdje se pojavila pukotina i popraviti ju prije nego ud otpadne. Zivot je najveca vrijednost dana od Boga i treba ga se cjeniti. Jedni zaustave sve na 5 dana ili koliko god je potrebno a drugi samo provedu jos jednu mobilizaciju.

DU
Deleted user
16:21 29.04.2023.

padaju i u miru a kamo li nece u ratu

Avatar Striborski
Striborski
09:54 29.04.2023.

Nemoguće. Ovo su lažne vijesti. Samo ''ruska krama'' pada. Je l' tako natoljupci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije