Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministarstvo obrane

Zračne snage angažirane na dva nova požarišta, požar u Promini pod nadzorom

kanaderi
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
18.08.2017.
u 17:53

Na požarištu Lišane Ostrovičke požar gasi šest protupožarnih aviona, dok je u gašenju požara u Tulovim gredama na Velebitu angažiran Canadair CL-415.

Protupožarne zračne snage iz sastava 93. zrakoplovne baze angažirane su danas poslijepodne na dva nova požarišta u Zadarskoj županiji, dok je požarište u Promini stavljeno pod nadzor, izvijestilo je Ministarstvo obrane.

Na požarištu Lišane Ostrovičke požar gasi šest protupožarnih aviona, dok je u gašenju požara u Tulovim gredama na Velebitu angažiran Canadair CL-415.

Preostala današnja požarišta u najvećoj mjeri stavljena su pod nadzor gasitelja, uključujući i požar u Promini kojeg je vjetar bio ponovno aktivirao.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a Oružanih Snaga RH sudjelovale su u gašenju 226 požara (79 u Šibensko-kninskoj, 75 u Splitsko-dalmatinskoj, 57 u Zadarskoj,10 u Dubrovačko-neretvanskoj, četiri u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji).

Ključne riječi

Komentara 2

TO
toljaga22
18:11 18.08.2017.

ova godina kaos na obali.

DA
danijelrukavina4
22:12 18.08.2017.

Ovo se zove gospodarski terorizam. Ne može nikako biti slučajnost toliki broj požara. Treba postaviti preko noći video kamere na određena mjesta u tajnosti. Kamere postoje, zašto ih ne koristite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije