Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zračne snage na terenu

U Šibensko-kninskoj županiji aktivna dva požara

Kanader
Dusko Jaramaz/PIXSELL
11.08.2017.
u 11:26

Na požarištu Kamešnica angažirano je 50 pripadnika Hrvatske kopnene vojske, a na požarištu na Dinari njih 24. .

U Šibensko-kninskoj županiji danas su aktivna dva požara, onaj kod Plavnog koji je u srijedu prešao iz Zadarske županije, te požar u Vinovu u općini Unešić, doznaje se u Županijskom centru 112.

Požar kod Plavnog još uvijek nije lokaliziran. "Danas je na požarištu angažirano 11 vatrogasaca s pet vozila iz DVD-a Ervenik, JVP-a Knin i Državne interventne postrojbe Šibenik. Na požarištu je u četvrtak bio angažiran i kanader te dva helikoptera“, kažu u Centru 112.

Još uvijek nije lokaliziran ni požar koji je u četvrtak poslijepodne planuo u Vinovu u općini Unešić. Na požarištu je 29 vatrogasaca iz JVP Drniš, DVD Ružić, DVD Unešić, DVD Perković, DVD Šibenik, DVD Brodarica, DVD Bilice.

U četvrtak su u gašenju tog požara bila angažirana dva kanadera i dva airtractora, a procijenjena opožarena površina je oko 50 hektara.

Kanader
1/5

Iz Ministarstva obrane danas su priopćili kako su od ranog jutra dva kanadera i dva airtractora upućena na požarište Gornje Vinovo kod Unešića, na kojem su zračne snage bile angažirane i u četvrtak.

Letačka posada helikopterom će prevesti vatrogasce do aktivnih požarnih područja na Kamešnici kod Sinja te dopremati spremnike vode. Na požarištu Kamešnica angažirano je 50 pripadnika Hrvatske kopnene vojske, a na požarištu na Dinari njih 24. .

 U MORH-u kažu kako su u četvrtak zračne snage sudjelovale u gašenju sedam požara, na koje je ukupno izbačeno oko 200 vodenih bombi te su ostvarena 54 sata naleta na požarištima.

 Od početka protupožarne sezone zračne snage su sudjelovale u gašenju 193 požara (69 u Šibensko-kninskoj, 65 u Splitsko-dalmatinskoj, 46 u Zadarskoj, devet u Dubrovačko-neretvanskoj, tri u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji). Dosad su ostvarile više od 1630 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 47.600 tona vode te je prevezeno 219 vatrogasca i vojnika, kao i 25 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije