Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.07.2022. u 20:19

Mama k'o mama, kazao je tako i sam predsjednik Zoran Milanović, probala je glavom o zid. No znala je unaprijed da ne udara u zid, nego klimavu i meku školsku masu, prije svega vodstva škole, a onda i određenih nastavnika.

Prvi put u povijesti hrvatskog obrazovanja, ali i postojanja države uopće, potvrđuju to i u Ministarstvu obrazovanja, policijski službenici bavit će se zaključenim ocjenama u nekoj školi. Doduše, ne bilo kakvim ocjenama, a bome ni bilo čijim ocjenama.

Obrazovni sustav dobio je žestoku pljusku, i to od Sanje Musić Milanović, prve dame, ali prije svega mame koja se nije mogla pomiriti s dvije zaključene četvorke svoga sina, klasičara. Da se nju pita, a potrudila se da ju se pita, ona je po aritmetičkoj sredini, ako se uklone pitanja neobrađenoga gradiva iz matematike, znala da joj je nasljednik odlikaš, i to je školi, u pismu, jasno dala do znanja, nabrajajući sve propuste u radu. Doduše, u posve neprimjereno vrijeme i na neprimjeren način.

Ironično u cijeloj priči, nije Musić Milanović u nabrojenim propustima bila u krivu jer pronašla ih je i prosvjetna inspekcija. Nije Sanja Musić Milanović pogriješila ni u pretpostavci kako će pismo utjecati na školu, zaposlenike i prvu osobu Klasične gimnazije, osobito s obzirom na to da ga ja odaslala sa službene mail adrese; zato je, vrlo vjerojatno, a i radi očuvanja vlastita ugleda, naznačila da pismom ne traži ocjenu.

Mama k'o mama, kazao je tako i sam predsjednik Zoran Milanović, probala je glavom o zid. No znala je unaprijed da ne udara u zid, nego klimavu i meku školsku masu, prije svega vodstva škole, a onda i određenih nastavnika. Znala je da udara u radnu sredinu gdje se ne cijeni stručnost, vjerodostojnost, i u sredinu u kojoj ravnateljica Zdravka Martinić-Jerčić, koja tu funkciju obnaša od travnja 2021. godine, ravnateljski stolac Klasične gimnazije drži čvršće nego što drži do poštenja i pravednosti.

Sada će na policijski razgovor zajedno s nastavnicom matematike koja je ocjenu izmijenila i koja je inspekciji kazala da se to od nje tražilo. Štoviše, nastavnica je očigledno znala da situacija može biti puno gora pa je ocjenu požurila ispraviti prije sjednice razrednog vijeća da se barem malo zaštiti. A nije se trebala štititi, ni ona ni ravnateljica, da obje nisu jako dobro znale, kao i svi ostali profesori te škole, za silne propuste koje rade. Zbog putra na glavi uplašile su se i predsjednikove žene te trajno uništile ugled Klasične gimnazije – škole u kojoj roditelji odlučuju o ocjenama!

 

Komentara 26

DU
Deleted user
21:03 14.07.2022.

Je li istina da je i icjena iz Latinskog jezika prepravljena s 4 na 5, a to nitko ne spominje! Ako je istina onda je to čista trgovina (kupovanje ocjena)

Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
20:37 14.07.2022.

mama ko mama, a tata nije imao pojma ... i naravno svi su krivi samo ne mama i tata predsjednik. Da se nisu javili ostala bi 4, a ne bi se 5 ni primirisalo. Naravno sve svaliti na druge.

AT
ATG
21:18 14.07.2022.

"Zbog putra na glavi..." ??? Interesantno je kako se nigdje na spominje "putar na glavi" profesora/ice Latinskog jezika, a i iz tog predmeta je podignuta ocjena. Da je Musička stvarno htjela skidati "putar s glave" i boriti se za obrazovnii sustav, odradila bi to tijekom školske godine, a ne deset dana nakon završetka. Ali onda bi postojala mogućnost da joj sin ipak ne uspije navući petice. Još koji dan, pa će se početi pisati o Musićki kao spasiteljici korumprianog obrazovnog sustava, a ne o ženi koja je zlouporabila svoj položaj i prijetnjama iskamčila ocjene za sinčića. Sramota!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije