Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOPLINSKI VAL

Živa raste i do 36 °C: Crveni meteoalarm zbog iznimno visokih temperatura

Vrućina
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/5
06.08.2018.
u 09:44

Sutra će biti većinom sunčano i vruće.

Danas će u Hrvatskoj biti pretežno sunčano i vruće. U unutrašnjosti povremeno umjerena naoblaka, a uz jači razvoj oblaka mala je vjerojatnost za poneki lokalni, poslijepodnevni pljusak. 

Vjetar slab, na Jadranu ponegdje i umjeren, ujutro uz obalu bura, zatim zapadnjak i jugozapadnjak, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 31 do 36 °C, javlja DHMZ.

Crveni meteoalarm zbog vrućine i temperature koje će se kretati od 33 do 36 °C oglašen je za cijeli Jadran.

Vruće i u utorak

Sutra će biti većinom sunčano i vruće. Uz dnevni razvoj oblaka poneki poslijepodnevni pljusak praćen grmljavinom najvjerojatniji je u zapadnim kopnenim područjima. Vjetar većinom slab, poslijepodne duž obale do umjeren jugozapadnjak i zapadnjak. 

Najniža jutarnja temperatura od 17 do 21, na Jadranu od 23 do 27. Najviša dnevna od 31 do 36 °C.

Meteorologinja Kristina Klemenčić Novinc o vremenu koje nas čeka

 

Komentara 2

Avatar nekakav
nekakav
13:29 06.08.2018.

stvarno ovo nije više normalno! ljeti vruće, zimi hladno i s puno snijega... u proljeće procvale voćke, u jesen pada lišće... vrijeme je totalno pošandrcalo! pa kad će biti, ono, normalno..? da u zadru početkom osmog mjeseca bude 24 u hladu..? :)

RI
Rizlman
14:44 06.08.2018.

Dobro je, jučer je bilo 48, danas 36 stupnjeva, zahlađuje pomalo, najgore je prošlo he he

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije