Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afrička vrućina

Kaos u Europi: Temperature dosežu visokih 48 stupnjeva?

04.08.2018.
u 13:41

I Španjolska i Portugal izdali su upozorenje građanima, a s visokim temperaturama bore se i u Finskoj čije su kuće izgrađene da izdrže ekstremno niske temperature, no ne i ovako visoke.

Toplinski udar zahvatio je Europu s rekordno visokim temperaturama. Portugalski grad Evora "bori se" sa 44 stupnja Celzija, a temperatura tijekom noći u portuglaskom Portalegre nije padala ispod 32. 

Zabrinjavajuće su najave da temperature nisu dosegle svoj vrhunac pa se očekuje da će u Španjolskoj i Portugalu tijekom vikenda biti još i toplije, a ako se to dogodi, bit će to najviša temeratura zraka ikad izmjerena u kontinentalnom dijelu Europe. Upravo te visoke temperature, uzrokovane vrućim zrakom iz Sahare, koji se širi po Europi, uzrokovale su i topljenje švedskog ledenjaka. 

Luke Miall, meteorolog iz Met Office-a, za Metro je istaknuo kako se očekuje da bi rekordna temperatura zraka od 48 stupnjeva izmjerena u Ateni 1977., mogla biti potučena ovog vikenda. 

Tlo je već jako zagrijano, nebo je bez ijednog oblačka, a tlak zraka je viok i to sve zajedno uzrokuje ovako ekstremne vrijednosti.

I Španjolska i Portugal izdali su upozorenje građanima, a s visokim temperatura bore se i u Finskoj čije su kuće izgrađene da izdrže ekstremno niske temperature, no ne i ovako visoke.

VIDEO  Klemenčić Novinc (DHMZ): Vrućine su u vrijednostima opasnima za zdravlje, a toplinski val će potrajati

Komentara 24

VO
vorda400
14:16 04.08.2018.

Pa temperature se prilagođavaju novim doseljenicima u nordijske države🤣🤣🤣🤣🤣

Avatar ɹǝɟɹns‾ɹǝʌןıs
ɹǝɟɹns‾ɹǝʌןıs
14:16 04.08.2018.

Nesta mala debeloga lada....

AL
alphazulu99
15:15 04.08.2018.

Postavite jos vjetrenjaca na sjeveru, usporite strujanje zraka od sjevera prema jugu i upalite klime koje hlade unutrasnjost zgrada, a zagrijavaju okolis.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije