Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI 2020.

Željko Glasnović pred odlukom: Za 48 sati reći ću idem li sa Škorom

Željko Glasnović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
09.06.2020.
u 14:52

– Tada ću donijeti odluku, i to na temelju onoga što želi moje biračko tijelo i što mi diktira savjest – rekao je Glasnović pa se osvrnuo na, kaže, loš izborni zakon.

Od prve do desete, ali ne i jedanaestu – u nedjelju u podne predat će svoje kandidacijske liste Domovinski pokret Miroslava Škore, koji će na izbore s Hrvatskim suverenistima, Blokom za Hrvatsku, Hrvatskom konzervativnom strankom, Hrastom, Strankom umirovljenika i Zelenom listom.

Ljudi za dijasporu u ovom se trenutku ne spominju, iako se već prije nagađalo da će adut jedanaeste izborne jedinice za Škoru biti Željko Glasnović, koji je 2016. sa svojom neovisnom listom osvojio gotovo 25 posto glasova. Da se Domovinskom pokretu neće odmah priključiti, već će na izbore opet samostalno, a Škori stići naknadnim sporazumom, ranije se govorilo u Pokretu, dok nam je sam Željko Glasnović jučer kazao da će sve znati za 48 sati.

– Tada ću donijeti odluku, i to na temelju onoga što želi moje biračko tijelo i što mi diktira savjest – rekao je Glasnović pa se osvrnuo na, kaže, loš izborni zakon.

Kako je objasnio, dan-danas nije napravljen popis Hrvata izvan domovine, a moglo se to u suradnji s katoličkim župama, dok je dopisno glasovanje nešto što je omogućeno u većini država Europske unije, ali ne i kod nas. Glasnović je, podsjetimo, u prošlom sazivu parlamenta bio dio saborskog kluba sa Zlatkom Hasanbegovićem i Hrvojem Zekanovićem, koji sad na izbore idu sa Škorom, a jučer je istaknuo i kako država novca ima za razne stvari, “osim za prekograničnu suradnju”.

– Hrvatska je u plusu sto milijuna eura samo zbog trgovine s Hrvatima u BiH – rekao je Glasnović. I Most je jučer govorio o izborima, odnosno Nikola Grmoja i Marija Selak Raspudić zatražili su uvođenje elektroničnog i dopisnog glasovanja. 

Komentara 8

GO
GoranRavik
20:55 09.06.2020.

2222 " lična " ahahaha ovdje se kaže osobna srbine 😎

Avatar manjejeviše
manjejeviše
08:09 10.06.2020.

Pa što ti smeta izlazak na izbore sa mladim SKOJ-evcem ??

JB
JOKI_BROKI
15:33 11.06.2020.

Podrska Generalu pobjednicke vojske

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije