Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podtajnik vlade

Zbog optužbi o korupciji prva ostavka u Montijevoj vladi

Monti u Senatu
11.01.2012.
u 09:32

Malinconicev boravak u hotelu od 1. do 4. svibnja 2008. stajao je 2324 eura. Njegov boravak, čini se, platio je poduzetnik Francesco de Vito Piscicelli koji je dobivao poslove preko ing. Angela Balduccija.

Carlo Malinconico, podtajnik vlade premijera Marija Montija, podnio je ostavku nakon medijskih optužbi da mu je plaćen vikend u hotelu. To je prva ostavka u Montijevoj vladi i to upravo zbog sumnje u korupciju protiv koje se ona bori. – Ne možemo si dopustiti nikakve sjene – kazao je Monti.

– Nisam nikada nikome učinio nikakvu uslugu – branio se Carlo Malinconico, ali je ipak podnio ostavku nakon što je objavljeno da mu je plaćen prvosvibanjski vikend u luksuznom hotelu Pellicano u Porto Ercoleu na poluotoku Argentariju. Njegov boravak u hotelu od 1. do 4. svibnja 2008. stajao je 2324 eura. Njegov boravak, čini se, platio je poduzetnik Francesco de Vito Piscicelli koji je dobivao poslove preko ing. Angela Balduccija.

Piscicelli je pod istragom zbog korupcije vezane za gradnju objekata za sastanak na vrhu G8 2009., koji se trebao održati na Sardiniji, a održao se u L’Aquili. Malinconico je bio podtajnik i u vladi lijevog centra Romana Prodija do 7. svibnja 2008. U to je vrijeme upoznao ing. Balduccija koji je bio predsjednik vijeća za javne radove. Kasnije se otkrilo da je Balducci bio u sprezi s Piscicellijem koji je mnoge podmićivao kako bi dobivao poslove.

Čak postoji transkript jednog telefonskog razgovora u kojem se Piscicelli samozadovoljno smije zbog potresa u L’Aquili i poslova koje će dobiti za obnovu grada. Malinconico je 2007. i 2008. boravio u već spomenutom hotelu Pellicano, a kada je htio platiti, rečeno mu je da je plaćeno. Navodno mu je boravak platio građevinski poduzetnik koji je sada pod istragom. Malinconico se navodno naljutio u hotelu te je kasnije poslao novac i napomenuo da se onome tko mu je platio boravak vrati novac. Sada je to došlo u javnost i Malinconico je podnio ostavku.

Komentara 1

OB
-obrisani-
12:44 11.01.2012.

pak v italiji bi bilo cudno da nesto neje mafijos hihihihihi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije