Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužnica

Zastupnika SDP-a tereti se da je prodao stan ispod tržišne cijene

'16.12.2011., Cakovec - Predsjednik medjimurskog SDP-a i medjimurski zupan Ivan Perhoc, osvrnuo se na minule izbore i predstavio medjimurske SDP-ove saborske zastupnike. S lijeva: Mario Moharic; Nadic
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
05.01.2012.
u 10:36

- Poziv na suđenje dobio sam na prvi dan zasjedanja Hrvatskog sabora. Stranka već dvije godine zna za tu kaznenu prijavu i ne bi me Zoran Milanović stavio na listu da sam kriminalac - kaže Moharić

 

Na Općinskom sudu u Čakovcu za 7. veljače zakazana je rasprava u suđenju Mariju Mohariću (42), saborskom zastupniku SDP-a, koji je na izborima 4. prosinca dobio priliku prvi put sjesti u zastupničke klupe. Upravo na prvi dan zasjedanja dobio je poziv na sud. Moharića se tereti za kazneno djelo protiv službene dužnosti  nesavjesnim radom u službi. Kaznena prijava odnosi se na njegovu dužnost načelnika u Općini Goričan, u kojoj već dulje od godinu dana traju stranačka prepucavanja. Vladajući vijećnici podnijeli su ostavke, želeći isprovocirati prijevremene izbore, no oporba koju predvodi Stjepan Blagus (HSU) došla je do ključnog sedmog glasa i nastavila djelovati u Općinskom vijeću. Načelnik Moharić ignorira njihove zahtjeve i odluke jer još čeka pravorijek Ministarstva uprave. Mohariću bi prije suđenja trebalo skinuti imunitet u Hrvatskom saboru.

- Stranka već dvije godine zna za tu kaznenu prijavu koju su podnijeli vijećnici HDZ-a i Stjepan Blagus, i ne bi me Zoran Milanović sigurno stavio na listu da sam kriminalac. Osobno sam u stranci prošlog tjedna zatražio da mi se skine imunitet, pa da se mogu na sudu obraniti od tih optužbi. Rekli su mi da za to postoji procedura - kaže Moharić.

Kako doznajemo, Moharića Općinsko državno odvjetništvo tereti da je ispod tržišne cijene i bez procjene Porezne uprave prodao općinski stan, te da je bez odluke Općinskog vijeća zaposlenicima u općinskoj upravi podijelio novčane stimulacije.

- Taj stan koji se sastoji od dvije stambene jedinice kupila je općinska vlast na čelu s HDZ-om sredinom 90-ih godina, i to sasvim nepotrebno. Kao kandidat za načelnika još sam 2001. godine po selu dijelio letke u kojima sam upozoravao na taj za općinu štetan potez. Stan je stajao godinama i trunuo, sve dok Općinsko vijeće 2005. godine nije donijelo odluku da se proda na javnoj dražbi. Prodali smo ga za 146.000 kuna. Vlasnici dobro znaju u kakvom je katastrofalnom stanju bio. Dvije ili tri godine kasnije optužili su me da sam kao načelnik potpisao kupoprodajni ugovor bez procjene Porezne uprave. Porezna uprava naknadno je napravila procjenu koja je bila ista kao i cijena po kojoj smo stan prodali - tvrdi Moharić. HDZ-ova vlast stan je 90-ih navodno kupila za 360.000 kuna.

Inače, Moharić tvrdi da je plan HDZ-a bio da mu se onemogući izlazak na izbore 2009. godine jer je otpustio njihova člana i pročelnika općinskog upravnog odjela, pa su 2008. godine HDZ-ovi vijećnici podnijeli kaznenu prijavu protiv njega. Moharić ističe da se ne radi o korupciji ili pogodovanju, nego o "potpisivanju odluka Općinskog vijeća za koje će se dokazati da su bile pravovaljane".

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 27

BU
budisvoj
00:37 06.01.2012.

Student nije zapalio žito!.

Avatar stravaxx
stravaxx
11:07 05.01.2012.

jadnik. isto su i ivi sanaderu napravili. teško mu je fakat....

OX
oxymoron
16:13 05.01.2012.

Ne vjerujem da bi ikad netko iz SDPa napravio \'krivicno\' djelo...to je jednostavno i bioloski gledano: NEMOGUCE!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije