Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kampanja Američkog instituta

Uklonjeni plakati s likom Melanije Trump! Ovi su zalijepljeni na njihovo mjesto

Plakat
Foto: Facebook
1/3
20.09.2017.
u 13:03

Reklama je postigla velik uspjeh odjekom među publikom

Samo zamislite koliko daleko možete stići – uz malo engleskog – glasio je plakat Američkog instituta uz fotografiju Melanije Trump.

No unatoč sadržaju koji, kako tvrde iz Instituta, nije uvredljivo prozvao prvu damu SAD-a, plakati su uklonjeni.

Reklama je postigla velik uspjeh odjekom među publikom. Reagirala je i sama gospođa Trump, no nije bila oduševljena sadržajem koji je iskorišten u promotivne svrhe Američkog instituta i zaprijetila je tužbom.

– Ta kompanija koja je radila marketinšku kampanju nije upoznata s hrvatskim propisima. Zakon o obveznim odnosima i hrvatski kodeks o oglašavanju jasni su u smislu da nitko, nitko ne smije upotrebljavati lice, fotografiju nekog pojedinca u marketinške svrhe ako nema suglasnost tog pojedinca – kazala je Nataša Pirc-Musar, odvjetnica Melanije Trump, pišu Vijesti.hr.

Uz isprike Melaniji, još jednom kazavši kako je sadržaj trebao upućivati koliko je znanje engleskog potrebno za probitak u svijetu, plakati su uklonjeni i zamijenjeni simpatičnom uzrečicom.

– Investirajte u svoj engleski... i u svoje plakate. Ljudi vole dobar plakat!

Komentara 11

JU
juma
13:40 20.09.2017.

Maknuto je jer je bilo protuzakonito i stvarno bi svakome trebalo biti jasno zbog cega. Mozda bi proslo u Zanzibaru, ali u jednoj pravno uredjenoj drzavi zasigurno ne. Autori mogu biti sretni ukoliko im uskoro na kucnu adresu ne stigne nekoliko milijuna dolara tezak odstetni zahtjev.

LA
lauda
13:55 20.09.2017.

obzirom na šta liči novi vizual vidi se da su ga u panici sklepali nabrzaka, isprintali i poljepili ne pitajući za cijenu

AR
Armagedon
13:42 20.09.2017.

bilo je pitanje dana kada će Melanija zaprijetiti tužbom , ako je slovencima radi imena torte i ostalog zaprijetila, gdje ne bi nama i to za ovakav kontekst kojega je ona apriori protumačila negativno....ali u međuvremenu ovima je reklama postiglala efekt ....no to po meni im nije mjerilo uspjeha..... kreirati reklame koje moraš skidati jer koristiš ljude koje nisi pitao dozvolu da ih staviš na reklamu...... hoće li klijentima tako isto prodavati dizajn reklame koju će morati mijenjati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije