Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Ulaganje u obrazovanje

Zašto se isplati investirati u strani jezik?

„Ako govorim čovjeku jezikom koji razumije, to će primiti glavom. Ako govorim čovjeku njegovim jezikom, to će primiti srcem.“ Nelson Mandela
06. rujna 2017. u 16:47 962 prikaza
Berlitz
Foto: Promo

U svijetu koji je sve više povezan, ne možemo izbjeći stalno suočavanje s novim i sve većim izazovima. Jedna od najvažnijih pretpostavki za uspjeh je precizno komuniciranje i poboljšanje suradnje s kolegama ili poslovnim partnerima na međunarodnoj razini.

Berlitz | Autor : PROMO Foto: PROMO

Novi poslovni izazovi

Prema jednom nedavnom istraživanju čak 60% tvrtki je propustilo poslovne prilike radi nerazumijevanja u komunikaciji. Da je komunikacija preko granice problem, kaže visokih 69% zaposlenika, a samo 9% zaposlenika se izjasnilo da su ležerni i samopouzdani u komunikaciji na stranom jeziku. To je potvrda da je efektivna komunikacija preko granice uistinu rijetka vještina.

Ključno u ovom istraživanju je da čak 88% managera ima mišljenje da bi poboljšana komunikacija povećala profit, dok 64% smatra da je komunikacija najvažniji faktor uspjeha!

Drugo istraživanje je pokazalo, unatoč ovome, da su tvrtke kod nas osigurale učenje jezika za samo 12% zaposlenih! Nadalje, 75% ispitanika smatra kako je poznavanje stranih jezika presudno u pronalaženju radnog mjesta te da je potrebno govoriti više jezika, a ne samo engleski. Njih 32% bilo je odbijeno na razgovoru za posao zbog nepoznavanja stranog jezika, a njih oko 25 posto našlo se u neugodnoj situaciji na radnome mjestu zbog nepoznavanja stranog jezika.

 

Jeste li ozbiljni u namjeri da napravite iskorak u poslu i karijeri?

U Berlitzu vjerujemo u svijet bez barijera u komunikaciji. Kao vodeći svjetski specijalist za jezike i među-kulturalnu komunikaciju, dizajnirali smo treninge za stjecanje vještina koje grade samopouzdanje I potiču uspjeh na globalnoj razini bilo da se radi o djeci, odraslima ili Vašim zaposlenicima.

U Njemačkoj je nedavno neovisno istraživanje u organizaciji „Deutschland test“ provedeno na 15.577 ispitanika potvrdilo Berlitz za najbolju školu stranih jezika u Njemačkoj, a Vaš Berlitz Zagreb ove godine je već treći puta osvojio nagradu za najviši standard kvalitete u Europi među Berlitz centrima!

Berlitz | Autor : PROMO Foto: PROMO

Berlitz Method®, certificirani instruktori, individualan pristup

Berlitz Method® je prirodan način učenja koji se u 140 godina postojanja pokazao kao najefikasniji način, a Berlitzovih 500.000 polaznika godišnje to potvrđuje. Berlitz metodom učite govoriti strani jezik lako kao što ste naučili svoj materinski bez mukotrpnog memoriranja riječi i pravila. Od prvog sata govorite i mislite isključivo na stranom jeziku dok kroz konverzaciju obrađujete zanimljiv sadržaj iz Berlitz multimedijalnih materijala ili pak teme koje baš Vas zanimaju, opće ili poslovne. Iza branda stoji veliki odjel istraživanja i razvoja koji pažljivo razvija naš pristup i materijale, a cilj je uvijek pružiti najkvalitetniju uslugu i pomoći ljudima da ostvare svoje ciljeve.

Ciljevi, tehnologija i sadržaji su dio koji se kontinuirano mijenja i Berlitz prilagođava svoje programe potrebama današnjeg vremena. Naši instruktori su svi visoko obrazovani izvorni govornici obučeni za Berlitz metodu.

Mi svakom polazniku pristupamo individualno. Pozivamo ga na prvi sastanak da čujemo što želi, kakav mu je raspored, rokovi, ciljevi i predznanje, financijski okviri... Tada mu možemo ponuditi jednu ili više opcija koje bi najbolje zadovoljile njegove potrebe, i sadržajno i vremenski. Važno nam je pružiti vrhunsku uslugu i strukturirani personalizirani jezični trening za naše polaznike. Zadatak nam je da polaznici ostvare svoje ciljeve u najkraćem vremenu i na najefikasniji i svakom pojedincu prilagođen način, a godine iskustva, ulaganja i istraživanja su nam omogućile da ostvarimo te ciljeve.

Berlitz | Autor : PROMO Foto: PROMO

Berlitz jezični programi za djecu i mlade: DEMO 13.09. u 18h

Djetinjstvo je najbolje vrijeme za naučiti jezik. Djeca se prirodno predaju novim jezicima te brzo počinju misliti na njima. Što prije krenu s učenjem, veće su šanse za uspjeh, a u Berlitzu će se usput i zabaviti.

Prednosti učenja jezika za djecu ukratko:

- potiče intelektualni razvoj

- pomaže razumijevanju materinskog jezika

- postavlja temelje za uvažavanje drugih kultura

- poboljšava rezultate u školi

- povećava broj prilika za posao.

Berlitz potiče uspjeh Vašeg djeteta

I ove godine kreće puno grupa u raznim terminima na čak 5 jezika. Djeca su raspoređena u grupe prema uzrastu, a svi naši Berlitz instruktori su iskusni visokoobrazovani izvorni govornici koji uživaju raditi s djecom. Berlitz metoda u kombinaciji s igranjem i zabavom te odgovarajućim materijalima napravljenim, između ostalih, i u suradnji s National Geographic-om pokazali su se kao dobitna kombinacija, kako za djecu tako i za roditelje.

Javite nam se i uključite Vašu djecu u pregršt poučnih i zabavnih aktivnosti kroz naše programe učenja stranog jezika za djecu i mlade.

berlitz | Autor : PROMO Foto: PROMO

Berlitz programi za odrasle i tvrtke

Berlitz je izuzetno posvećen specifičnim potrebama tvrtki i pojedinaca. Od odabira specifičnog sadržaja treninga, virtualnog uživo ili uživo predavanja, u našem centru ili kod Vas, u terminima kada god Vam odgovara, u charter grupi, otvorenoj grupi, virtualnoj grupi ili individualno, opcija je stvarno mnogo.

Naš cilj je da progovorite ciljani jezik sa samopouzdanjem, da budete u mogućnosti razgovarati o temama koje Vas zanimaju ili su predmet Vašeg posla. Kroz godine iskustva u svim industrijama, Berlitz je razvio čitav niz materijala koji obrađuju opće poslovne teme, teme specijalizirane za konkretne poslove ili industrije, ali najveća prednost Berlitza je da svoj tečaj možete i skrojiti po Vašim željama i potrebama.

Dobro došli!

Berlitz | Autor : PROMO Foto: PROMO

Zagreb: Tomislav Tomašević sa suprugom, roditeljima i bratom
Iva Mertić Tomašević
Tko je izgledna prva dama Zagreba? Kada ga je tek upoznala, mislila je da Tomislav nije za vezu
CAMPGO Campers
PROMO
Hrvati prigrlili trend kampiranja