Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'OSPORAVAMO NAVODE'

Zagrebačke ljekarne prestale prodavati sumnjive covid testove. Oglasila se i tvrtka Filipa Mihalića

Varaždin: Dizajner Filip Mihalić
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
29.04.2023.
u 22:21

Radi se o 3.600 komada testova na Covid koji su trenutno stavljeni u karantenu dok se ne utvrdi ima li među njima onih koji su sumnjivi

Sve zagrebačke ljekarne iz predostrožnosti su obustavile prodaju covid testova koje je nabavljala tvrtka sina bivšeg Filipa Mihalića (24), u jeku afere koja je tijekom ovog tjedna isplivala u javnost. Naime, policija i PNUSKOK posljednjih mjeseci istražuju je li tvrtka mladog poduzetnika Buryen umjesto nabavke originalnih testova iz Kine počela nabavljati iz Turske te je njihova vjerodostojnost trenutno u pitanju.

Radi se o 3.600 komada testova na Covid koji su trenutno stavljeni u karantenu dok se ne utvrdi ima li među njima onih koji su sumnjivi, prenosi Dnevnik Nove TV. Iz tvrtke Buryen kratko su odgovorili kako osporavaju sve navode. ''Osporavamo u cijelosti navode o bilo kakvom poslovanju društva koje bi se protivilo pozitivnim propisima i javnom moralu'', odgovorili su. 

Ranije se oglasio i glavni ravnatelj policije Nikola Milina koji je poručio kako se ''provode kriminalistička istraživanja'', a u cijelu istragu uključio se i Interpol. Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo navela je kako je s njihove strane sve odrađeno, navodeći kako Europska komisija smatra da ti lijekovi koji jesu na listi de ne moraju provjeravati. ''No, bez obzira na to, mi u HZJZ provjeravamo kod svih većih nabava koje je provodila Republika Hrvatska'', objasnila je. 

Predsjednica ljekarničke komore Ana Soldo pak objašnjava kako se od trenutka dolaska proizvoda na tržište provjeravala njegova dokumentacija, no nakon što on uđe u promet, on se rijetko iz prometa provjerava. - apravo moguće je da bude sve u redu i da su to što je stavljao unutra bilo validno i davao rezultate, a moguće da je stavljao neke proizvode koji ne odgovaraju upotrebi i možda su davali krive rezultate. Mislim da sad nema smisla napamet govoriti - mišljenja je Soldo.

>> VIDEO Pozlilo vozačici školskog busa, učenik (13) reagirao i svima spasio život

 

Komentara 32

DU
Deleted user
03:59 30.04.2023.

Ovaj dječarac izgledom kao djevojka je samo frontmen firme koja se vodi na njegovo ime.U vlasništvu je očito neki moćniji igrač.

EJ
ejStef
11:41 30.04.2023.

Zapravo na kraju svega, kupcu je jedino bitno da li test radi ili ne, sve ostalo su nekakve licence, prava i sl. Ako je čovjek ponudio najnižu cijenu prilikom nabave i ako su papiri bili OK, onda je tu javna nabava odradila posao. Sada vidimo kako je cijena mogla biti najniža, no to isto su mogli napraviti i Kinezi ili bilo tko drugi, ne bi bilo prvi put... Ono što čudi jest da jednom kada stvar prođe ulazne kontrole, nema više nikakve kontrole. To znači da se niti lijekovi, niti išta drugo više nikada ne kontrolira. Kod lijekova se to vidi, jer ili ne djeluju ili imaju gadne nuspojave... No ovdje kod ovakvih testova, stvar se nikada ne bi otkrila, ali ama baš nikada da je čovjek uredno platio dobavljače, tj. sve ljude u lancu. Suludo je organizirati ovakvu prevaru, pa onda ne platiti bitne ljude, to ne može proći bez posljedica. A tko zna, možda nije ostalo dovoljno nakon što je kupio auto ili su ga ucijenili i tražili više, kada su skužili kolika je to lova... U svakom slučaju, to ide pod onu o lopovima i poštenju...

EJ
ejStef
23:38 29.04.2023.

To je ono, kada radiš, ajmo reći, na rubu zakona, pa ne platiš one koje moraš. Nije prvi koji bi radi toga završio u zatvoru...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije