Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan općine

Zadnjem zapovjedniku iz Borova naselja otkrivena spomen-ploča

Radoboj
Foto: Alen Brodar/VLM
1/3
21.10.2011.
u 08:08

Dvadeset godina prošlo je od pogibije Vjekoslava Cerovečkog Cige koji je branio Vukovar

Otkrivanjem spomen-ploče Vjekoslavu Cerovečkom Cigi, posljednjem zapovjedniku Borova naselja u Vukovaru, povodom dvadesete godišnjice njegove pogibije, u prisutnosti brojnih uzvanika i njegovih suboraca svečano je počelo jučerašnje obilježavanje Dana općine Radoboj.

Ponosni suborci

– Svakodnevno smo donosili odluke koje nisu bile lake, ali odluke koje su nas motivirale da sačuvamo ono što se dalo i da obranimo domovinu i to na profesionalan i ljudski način. A njegova odluka da na kraju, kada više nismo imali izlaza, niti čime se braniti, ode u 50-ak metara udaljenu alatnicu, da spasi nas ranjenike i civile, bila je najveća moguća ljudska odluka. U zadnjim minutama borbe za Vukovar pao je među prvima. Ponosan sam što sam bio njegov vojnik – u dahu je okupljenima rekao  Darko Posavec iz PU varaždinske. Čast da na rodnoj kući V. Cerovečkog u Jazvinama otkrije spomen-ploču dobio je njegov sin Valent. Nakon otkrivanja spomen-ploče, proslava Dana općine nastavljena je u vatrogasnom domu, gdje je održana svečana sjednica Općinskog vijeća. Načelnik Anđelko Topolovec istaknuo je što se sve učinilo te otkrio koji su planovi. – U ovih godinu dana nastavili smo izgradnju zavičajne zbirke, sagrađena je trafostanica kod škole te je kupljena zgrada nekadašnje trgovine tekstila od PZ Krapina, u kojoj će za nekoliko mjeseci biti otvorena toliko potrebna ljekarna – nabrajao je između ostalog Topolovec, dodavši da je najbitniji početak radova na proširenju Rimske ceste, projekta koji su u Radoboju čekali od 2008.godine.

Školstvo i turizam

– Jasno je da su naši prioriteti adekvatni uvjeti školovanja naše djece i razvoj turizma kao grane koja će u budućnosti biti dodatni prihod mnogim mještanima općine Radoboj – zaključio je Topolovec.

Općina je podijelila i tri nagrade za najljepše uređene okućnice, a priznanja su dobile brojne udruge. Zahvalnicu za doprinos općini tako su primile Sportska udruga građana G. Šemnica, DVD-i Jazvine, G. Šemnica i Radoboj, Radobojske mažoretkinje, Limena glazba Mirna, Sportska udruga Radoboj, ŠKUG “Josip Poljak”, ŠKD Radobojska kubura, KD Viniverhska kubura, Radio Hrvatsko zagorje Krapina, Likovno društvo Ernest Tomašević te Osnovna škola Side Košutić, koja je jučer prigodnom priredbom i izložbom likovnih radova svojih učenika i učiteljice Martine Vincelj također proslavila svoj dan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije