Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZ ALEMKU MARKOTIĆ

Za Zagrepčanku godine kandidirana bliska Bandićeva suradnica i bivša misica

Foto: Kolaž/Pixsell
1/10
17.02.2021.
u 15:26

Zadnji puta kada se njeno ime spominjalo u medijima bilo je u prosincu prošle godine kada je bila viđena s Bandićem u dućanu s bundama

Na listi kandidatkinja za Zagrepčanku godine pronašla se i Natalija Prica, jedna od suradnica gradonačelnika Bandića. Renato Petek, oporbeni član skupštinskog Odbora za javna priznanja, za nju je rekao da se u tri godine za glas javila četiri puta, navodi 24 sata.

- Natalija Prica svojim je iznimnim zalaganjem i rezultatima rada kao maksimalno angažirana gradska zastupnica i kao vrlo uspješna stranačka dužnosnica obilježila proteklu godinu u najpozitivnijem mogućem svjetlu i vratila nadu građankama i građanima Grada Zagreba, posebice onima kojima je poruka nade, optimizma i vjere u sebe i u naše društvo danas najpotrebnija, riječi su hvale od Nade Balen, predsjednice Hrvatskog društva za zaštitu i promicanje ljudskih prava, koja je kandidirala Pricu za Zagrepčanku godine.

Kao članica Bandićeve stranke ušla je u skupštinu kao zamjena, a 2011. ova je stomatologinja bila i Miss Hrvatske. Zadnji puta kada se njeno ime spominjalo u medijima bilo je u prosincu prošle godine kada je bila viđena s Bandićem u dućanu s bundama, što je objasnila da su obilazili obrtnike u krizi.

Ovakvu kandidaturu Renato Petek smatra izrazito spornom i grotesknom jer, kako govori, promašuje duh same kandidature za ovu prestižnu nagradu kojoj je u cilju promovirati ravnopravnost spolova u društvu.

- Ne sjećam niti jedne njezine inicijative ni istupa o bilo čemu vezanom za gradsku politici, govori Petek te nadodaje kako '' u ovom gradu očito vlada samo ljubav'' te da ''bi bio vrhunac 20-godišnje karijere Milana Bandića da kolegica Prica postane Zagrepčanka godine upravo zbog svih navedenih doprinosa''.

Odbor za javna priznanja će se u sljedećih 15 do 20 dana sastati i razmotriti pristigle kandidature, nakon čega se prijedlog šalje Gradskoj skupštini, među kojima je i ova kandidatkinja, koja o nagradama Grada Zagreba nadalje zajedno glasuje.

HDZ je pak predložio svoju kandidatkinju, Alemku Markotić, uz obrazloženje da je '' tijekom pandemije COVID-19 dala svoj nemjerljiv doprinos u razumijevanju bolesti kao i kontroli njezinog širenja, da je prva upozorila da je u pandemiji pobol i smrtnost ženske populacije veća nego u muškoj populaciji, a inicirala je i istraživanje o utjecaju infekcije SARS-CoV-2 virusom na reprodukcijsko zdravlje žena''.

Komentara 19

Avatar AlPoS
AlPoS
15:39 17.02.2021.

Kada bih ovo jednostavnim riječnikom komentirao ili bilo tko drugi dobio bi crveni karton što je manji problem. Problem je što je ovo prihvaćeno od naroda koji dozvoljava sve političarima i zato smo tu gdje jesmo na dnu svega

Avatar Equilibrium
Equilibrium
15:56 17.02.2021.

Ta bandićevska i HDZ-ovska bagra je besramna.

KP
konzervativni_preporod
15:55 17.02.2021.

"Zagrepčanka godine" je li to uključuje novčanu nagradu plaćenu novcem poreznih obveznika ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije