Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽENO 27 OSOBA

Za mito od 800 do 5000 kuna nelegalno zbrinjavali otpad na Karepovcu

Split: Zbog sezone na odlagalište otpada Karepovac stiže 30 posto više otpada
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
06.01.2023.
u 10:12

USKOK tvrdi da su Aleksić i Jerkan zlorabili svoj položaj i ovlasti, a osim njih optužena je i nekolicina djelatnika Čistoće koja je radila na odlagalištu, rukovoditelj građevinskih strojeva...

Ukupno 27 osoba, predvođenih Antom Aleksićem, bivšim direktorom splitske Čistoće i Marijom Jerkanom, poslovođom na odlagalištu Karepovac, optužno je za zloporabu položaja i ovlasti, poticanje na zloporabu, primanje i davanje mita, a optužnicu je protiv njih podigao USKOK.

USKOK tvrdi da su Aleksić i Jerkan zlorabili svoj položaj i ovlasti, a osim njih optužena je i nekolicina djelatnika Čistoće koja je radila na odlagalištu, rukovoditelj građevinskih strojeva... Prema optužnici, primalo se mito kako bi se omogućio iskrca građevinski otpad na deponiju za što se primalo mito u iznosima od 800 do 5000 kuna.

Aleksić se tereti da je kao direktor Čistoće, s Jerkanom koji je bio zadužen za deponij, dogovorio da na traženje njihovih poznanika, koji su također optuženi, tim poznanicima omogućio da na Karepovac odlažu otpad koji se nije smio odlagati. Odnosno bila je riječ o otpadu koji se morao zbrinuti na odgovarajući način.

USKOK tvrdi da je Aleksić nalagao zaposlenicima Čistoće da vozilima tvrde prevoze takav otpad, kojeg bi prethodno preuzeli na raznim adresama u Splitu te da ga nakon toga  voze i odlažu na Karepovac. Jerkan se pak tereti da je odobravao prihvat i odlaganje takvog otpada, koji bi se zatim prekrio zemljom.

VIDEO ZET konačno otkriva kad će biti dostupna aplikacija, stižu i nova vozila, mijenjaju se linije...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije