Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podignuta optužnica

Policajca PNUSKOK-a tereti se da je dilao informacije Tadiću, a ovaj mu nije ostao dužan

Drago Tadić dolazi na sudjenje na Županijski sud
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
03.01.2023.
u 12:06

Tadić je policajca, tereti se, nagradio kupnjom građevinskog materijala, a osigurao je i zaposlenje članova njegove obitelji te dobivanje kućanskog aparata.

Novu optužnicu na svom vratu ima kontroverzni osječki poduzetnik Drago Tadić, a uz njega je ovoga puta optužen i policajac osječkog PNUSKOK-a, i to zbog dilanja tajnih informacija iz istraga Tadiću, za što mu je ovaj plaćao, među ostalim, i građevinskim materijalom.

Naime, USKOK je izvijestio kako je pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv dvojice 61-godišnjaka zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te primanja i davanja mita.

- Prvookrivljenog se tereti da je kao policijski službenik PNUSKOK-a, znajući za postojanje interesa drugookrivljenog za podacima i službenim dokumentima o aktualnim kriminalističkim istraživanjima, a naročito podacima da li se protiv njega i iz kojeg razloga provode kriminalistička istraživanja, uz obećanu materijalnu korist u više navrata vršio provjere radi pribavljanja navedenih podataka. Potom je, iako je znao da se radi o podacima tajnog karaktera, redovito izvještavao drugookrivljenog o rezultatima tih provjera – izvijestio je USKOK. Policajac je te provjere odrađivao na Tadićev zahtjev, ali i bez posebnog zahtjeva.

Zbivalo se to od lipnja 2016. pa do konca studenoga 2020. u Osječko-baranjskoj županiji i Bosni i Hercegovini.

- Tako je prvookrivljeni obavještavao drugookrivljenog provode li se i iz kojeg razloga nad njim ili osobama od njegovog interesa kriminalistička istraživanja te je na njegovo traženje obavio provjeru za jedan telefonski broj i osobu radi utvrđivanja ima li kontakte s pojedinim drugim osobama. Također mu je dostavljao službenu dokumentaciju PNUSKOK-a o provođenju izvida vezanih za trgovačko društvo povezano s njim – nastavlja se u priopćenju.

Tadić je policajca, tereti se, nagradio kupnjom građevinskog materijala, a osigurao je i zaposlenje članova njegove obitelji te dobivanje kućanskog aparata.

Komentara 1

DU
Deleted user
14:53 03.01.2023.

Nema nikakvih elemenata kaznenog djela, pa to je naša tradicija da svoje upozoravamo! Naime moramo pomagati ljudima a najviše svojim prijateljima i obitelji kako kaže nam gospođa iz HDZ-a. Blaženko Boban je isto tako rekao da najviše voli svojima pomagati oko zaposlenja, dodjeljivanja posla....tako se to radi, svoj svome pomaže! Idemo dalje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije