Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ragnarok

Još nekoliko sati: Za danas je previđen smak svijeta!

vikinški festival
Foto: Press Association/Pixsell
22.02.2014.
u 09:25

Tako tvrde i stručnjaci za nordijsku mitologiju iz JORVIK Viking centra iz Yorka u Engleskoj koji su na svojim stranicama objavili i odbrojavanje do tog trenutka kraja.

Prema vikinškom kalendaru za danas je, prema nekima, predviđen smak svijeta odnosno Ragnarok - vikinška apokalipsa.

Tako tvrde i stručnjaci za nordijsku mitologiju iz JORVIK Viking centra iz Yorka u Engleskoj koji su na svojim stranicama objavili i odbrojavanje do tog trenutka kraja. USA Today piše da oni također organiziraju godišnji Vikinški festival, a smak svijeta dogodit će se zadnjeg dana festivala. Vikinzi su vjerovali da nakon tri hladne zime bez ljeta između, dolazi do smaka svijeta, piše The Times of India.

Prema legendi Ragnaroka, vuk Fenrir ubit će boga Odina te će drugi bogovi stvoritelji također pasti.

Zemlja će pasti u more i prestat će život kakav poznajemo. Svijet će se ponovno pojaviti, nov i plodan a dvoje preživjelih ljudi biti će zaduženi za ponovno naseljavanje Zemlje.

Do apokalipse je navodno ostalo još manje od 12 sati, a koliko vremena vam je preostalo, ukoliko vjerujete u sve to, možete pratiti ovdje.

>> 'Sat katastrofe' i dalje pokazuje 5 do 12

Komentara 35

SE
sedaga
10:29 22.02.2014.

Danas u jutro si mislim da je baš dobar datum za još jedan smak svijeta, pa mi bilo malo čudno kako nitko nije ništa najavio. Sad vidim da je sve u redu. Idemo dalje do slijedećeg.

MO
mojazemlja
12:41 22.02.2014.

Kažu na srpskoj TV:kakav je bio smak sveta,pogledajte u večernjem dnevniku!

Avatar bosanac1951
bosanac1951
09:40 22.02.2014.

Ma daj molim te preživio sam do danas bar 2-3 smaka svijeta. Pa valjda ću i ovaj. Lupetaju gluposti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije