Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Za Dan grada Splita na Rivi održat će se prvi put humanitarna akcija

Broj će biti otvoren već od subote, 27.travnja, i ovom prigodom pozvao je ljude dobre volje da nazovu i doniraju koliko mogu jer svaka kuna ide najpotrebnijima.
25. travnja 2019. u 20:25 1 komentara 218 prikaza
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Tradicionalni koncert za Svetoga Duju ove godine ima snažnu notu dobrote. Za Dan grada Splita na Rivi održat će se prvi put humanitarna akcija i to s ciljem prikupljanja sredstava za Dječju traumatologiju odjela fizikalne medicine.

Zagreb: Mila Rončević u pratnji roditelja odlazi na liječenje u Ameriku AKCIJA Rončević pozvao na osnivanje fonda za liječenje bolesne djece: 'Mila ima stotinu'

Na glazbeno - humanitarnom spektaklu 'Ključ života' nastupit će neka od najvećih imena splitske estrade, Neno Belan, Gibonni, Tedi Spalato, Doris Dragović, Goran Karan, Jole, Giuliano &Diktatori, Grupa Buđenje, Tiho Orlić, Domenica, Dalmatino...

Koncert je, naravno, besplatan Splićanima i gostima, a sredstva će se prikupljati putem call centra uz izravan prijenos na HTV-u od 20.05 sati. Otvoren je i poseban telefonski broj 060 9002, koji će vjerujemo, poznavajući veliko hrvatsko srce  zvoniti neprestano tijekom koncerta.

Za melodiju dobrote i 'Ključ života' na dan zaštitnika grada zaslužan je Tomislav Mrduljaš, dok je organizator koncerta Glazbena mladež na čelu s ravnateljem Marinom Kaporelom. Tiho Orlić je glazbeni producent.

Mrduljaš nam je otkrio da se ideja rodila na inicijativu dr. Dinka Pivalice, pročelnika Zavoda za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju KBC-a Split.

Bolnici su nužna sredstva, a kroz razgovor su, u suradnji s Gradom, došli na ideju da humanitarni koncert organiziraju za Svetoga Duju. Naziv hvale vrijedne akcije 'Ključ života' je i više nego simboličan. Svjedoci smo kako je upravo 'ključ života' najčešće u rukama dobrih ljudi, spremnih pružiti ruku kada treba. 

Kareem Abdul-Jabbar Predivna gesta Košarkaška legenda prodala najdraže uspomene da pomogne sirotinji

- Izvođači nisu dvojili ni trena, rado su se odazvali kao i uvijek spremni dati svoj doprinos kada je potrebno. Glazbenici nastupaju besplatno, a sav prihod Dječjoj traumatologiji odjela fizikalne medicine ići će od call centra - rekao je Mrduljaš.

Broj će biti otvoren već od subote, 27.travnja, i ovom prigodom pozvao je ljude dobre volje da nazovu i doniraju koliko mogu jer svaka kuna ide najpotrebnijima.

Mrduljaš vjeruje u veliki odaziv na koncert  i pozive iz cijele Hrvatske.

- Siguran sam da će koncert zaista biti spektakularan jer je riječ o najvećem humanitarnom događaju ove godine - zaključio je Mrduljaš.

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
  • franjo:

    Split je nekad bio grad kulture. I dođoše vlaji i ercegovanci i eto što imamo ...