Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Uoči Božića očekuje se promjena vremena: Veća šansa za oborine

Zagreb se jutros probudio u magli
Patrik Macek/PIXSELL
16.12.2021.
u 07:59

U nastavku tjedna na kopnu će sunčana razdoblja biti češća i dulja, no moguće su neznatne oborine, ponajprije na istoku i u gorju

Vrijeme će danas na kopnu biti maglovito uz mjestimice slabe oborine, no u petak i subotu očekuju se sunčana razdoblja. Od nedjelje će zahladjeti, a poslije utorka, uoči Božića, povećava se vjerojatnost oborina

Danas će na istoku Hrvatske biti oblačno i maglovito uz mjestimice slabu kišu i rosulju. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će od -1 do 2 °C, moguća je i poledica, a najviša od 4 do 6 °C. U središnjoj Hrvatskoj bit će uglavnom oblačno, mjestimice s maglom, a lokalno može biti i rosulje, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Na sjevernom Jadranu bit će djelomice sunčano uz većinom umjerenu i jaku buru, podno Velebita na udare i olujnu. U gorskim predjelima veća je vjerojatnost mjestimične oborine na granici kiše i snijega, osobito u Lici.

U Dalmaciji će puhati umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar. Prevladavat će sunčano vrijeme, mjestimice s umjerenom naoblakom. Ujutro temperatura uglavnom od 4 do 9 °C, a poslijepodne od 10 do 15 °C. Slično će biti i na jugu gdje će biti ponegdje jaka bura, prema otvorenom i valovito more.

U nastavku tjedna na kopnu će sunčana razdoblja biti češća i dulja, no moguće su neznatne oborine, ponajprije na istoku i u gorju. Zapuhat će umjeren do jak sjeverozapadni i sjeverni vjetar, u subotu i sjeveroistočni. U nedjelju će vjetar oslabjeti pa će jutro biti najhladnije.

Na Jadranu će i dalje biti uglavnom sunčano i vjetrovito. Puhat će umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar, s olujnim udarima osobito krajem petka i u subotu, a povremeno će okrenuti na sjeverozapadnjak, prognozirao je za Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

VIDEO Meteorolog otkrio kolika je vjerojatnost da na Božić padne snijeg

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar TvojUjko
TvojUjko
08:30 16.12.2021.

Rekli su za ovaj utorak da ce biti suho, a skoro cijeli dan padala kiša

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije