Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANTE RAMLJAK

'Vrijeme će pokazati tko je ovdje veleizdajnik'

Agrokor - Ante Ramljak
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/4
26.10.2017.
u 23:35

Rekao je kako se u ovom trenutku radi na tome da se objavi sporni ugovor s Knightheadom

Ante Ramljak, povjerenik Vlade za koncern Agrokor, komentirao je činjenicu kako ga nazivaju veleizdajnikom.

- Mislim da će vrijeme pokazati tko je ovdje veleizdajnik. Morate shvatiti da je ugovor potpisan s preko 30 financijskih institucija. Svaka od njih zahtjeva povjerljivost i da mi jednostavno nismo bili u stanju da taj ugovor bez njihove suglasnosti objavimo - kazao je Ramljak za Dnevnik Nove TV.

Rekao je kako se u ovom trenutku radi na tome da se objavi sporni ugovor s Knightheadom.

Agrokor - Ante Ramljak
1/10

- Dobili smo odobrenje za objavu liste koju smo danas objavili, tko je sve sudjelovao u tom kreditu. Mislim da je danas svima jasno prema ovoj listi da taj famozni Knighthead nije prevladavajući u cijeloj ovoj priči - zaključuje Ramljak.

Komentirao je i podizanje kamatne stope ako dođe do njegove smjene.

- U ugovoru stoji ta stavka da ako dođe do smjene izvanrednog povjerenika, mene, koji je potpisivao ugovore i pregovarao s njima i menadžera za restrukturiranje, tj. Alix Partners, da u tom trenutku oni mogu odlučiti, procijeniti, hoće li ići na podizanje kamatne stope ili će dati suglasnost Vladi za novog povjerenika - objašnjava.

Činjenica je i da danas Vlada pere ruke.

- Svaki ugovor koji se u ovoj kompaniji napravi ide na odobrenje Privremenom vjerovničkom vijeću koje je imalo punu informaciju i uvid u ugovor. Vlada nije imala informaciju tako da smo objašnjavali klauzulu po klauzulu i pokazivati ugovor do u detalje, svaku klauzulu. Ali bitno je da mi svaki mjesec pišemo izvještaj vladi i u tom mjesečnom izvještaju stoji apsolutno sve o čemu danas govorimo i kroz taj izvještaj predajemo Ministarstvu gospodarstva - rekao je Ramljak.

Sporna klauzula dovodi ga u povlašteni položaj,  Ramljak je upitan tko mu je dao dopuštenje za to.

- Dopuštenje mi je dalo Vjerovničko vijeće - spremna odgovara Ramljak. 

 

Komentara 32

EN
englezac
22:39 26.10.2017.

Veceras se Lovrinovic i mister "Stiropor" osramotise u "Otvorenom"

DD
ddh
00:19 27.10.2017.

Danas je oporba na djelu, da unisti dobar dio industrije. Gdja. Vidakovic kao predsjednica vjerovnickog vijeca je jasno i glasno objasnila, kako je vjerovnicko vijece odobrilo taj ugovor, koji je onda gosp. Ramljak poptpisao. Ali je gdja. Vidakovic jos nestoo objasnila, a to je da poslovanje u Agrokoru trenutno ide dobro i da svi sudionici koji rade sa Agrokorom trebaju mir i da danas nakon hajke u Saboru od strane oporbe pojedine banke vec najavljuju poskupljivanje financiranja kompanija dobavljaca. Gdja Vidakovc i Brlesic su objasnili, da poslovanje sada tece normalno, i da su mali dobavljaci Konzuma naplatili sve dugove i da je "lex Agrokor" u svim segmentima bio jedino ispravno i moguce rjesenje. A onda dolaze knjigovodja Lovrinovic i kradljivac styropara Panenic i lupaju bez veze i poducavaju gdju. Vidakovic, prokurisitcu Krasa i gosp. Brlesica, predstavnika malih dobavljaca, kako to sve sto se u stvari odvija i nije tako, jer knjigovodja zna vise o poslovanju Krasa nego gdja. Vidakovic. Tko god je to cuo, je vjerojatno pomislio da se radi o ruznom snu, Toliko gluposti i podlosti, toliko pakosti, da se nasteti Vladi, a u prvom redu i Agrokoru kao i dobavljacima, koliko su te dvije figure oporbe izgovorile, je samo jos jedan dokaz o kretenizmu te oporbe i medija koji tu oporbu podupiru.

PR
prajdali100
21:24 26.10.2017.

Ramljak morate na neki plastican i Bernardicu prihvatljiv način objasniti o čemu se radi.Dakle trebate učiniti sve što je u vašoj moci da Dečko shvati, da razumije, da mu možda uđe u glavu. Naporno je to ali možda uspije iako sam pesimist.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije