Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TODORIĆ OPET NAPADA

'Vlada je stvorila situaciju potpunog kaosa'

Ivica Todorić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/8
26.10.2017.
u 16:59

Todorić je napisao kako je premijer Andrej Plenković imenovanjem Ramljaka postao najodgovornija osoba, uz ministricu Martinu Dalić, 'u cijelom zločinačkom pothvatu'

Vlada je stvorila situaciju potpunog kaosa u kojem odabrani kriminalnim aktivnostima izvlače nepripadajuću im imovinsku korist, napisao je Ivica Todorić u najnovijoj objavi na svojoj stranici.

Todorić je napisao kako je premijer Andrej Plenković imenovanjem Ramljaka postao najodgovornija osoba, uz ministricu Martinu Dalić, 'u cijelom zločinačkom pothvatu kroz otimanje privatnog vlasništva i izvlačenja stotina milijuna eura preko Knightheada iz Hrvatske'.

Objavu prenosimo u cijelosti:

Vlada je stvorila situaciju potpunog bezvlašća koju koriste odabrani

Kroz taj period, kroz treći mjesec ja sam bio konzultiran kod izrade Zakona oko financijskog dijela Zakona” izjavio je na današnjoj tiskovnoj konferenciji Ante Ramljak te dodao kako se u tom periodu susretao s ogromnim brojem financijskih institucija I njihovih predstavnika jer su tada bili u gradu. Ramljak je najprije pisao financijski dio Lex Agrokora, a potom se, prije nego je imenovan izvanrednim povjerenikom, s povjerljivim informacijama u džepu susreo se i s Knightheadom koji je dosad, kao ključni igrač u roll up-u, zaradio stotine milijuna eura.

Vjerojatno zato što se u pravo vrijeme nalazio u gradu. I nalazio se, i to kao klijent Tina Doličkog koji je danas međunarodni pravni savjetnik Agrokora. Savjetnik mu je i Wilhelm Hemetsberger koji je Ramljaku Knighthead doveo još 2015. u šibenski TLM. Vjerojatno u tim zornim činjenicama za Plenkovića nema nikakvog sukoba interesa nego je sve transparentno i najkorektnije. U stvari Vlada je stvorila situaciju potpunog kaosa u kojem odabrani kriminalnim aktivnostima izvlače nepripadajuću im imovinsku korist. Prije desetak dana premijer Plenković je rekao da je Lex pisala Vlada i vrsni pravni stručnjaci koji rade u Vladi ,te stručnjaci čija su imena, kako je rekao, “nebitna”. No pokazalo se da su itekako bitna jer Ramljaka je taj isti premijer Plenković imenovao izvanrednim povjerenikom čime je uz ministricu Dalić postao najodgovorniji u cijelom zločinačkom poduhvatu kroz otimanje privatnog vlasništva i izvlačenja stotina milijuna eura preko Knightheada iz Hrvatske.

Komentara 19

DA
danijelrukavina4
17:50 26.10.2017.

Gospodine Todorić, gdje su novci koje ste svih ovih godina izvlačili iz Agrokora ? To, po izvješćima državnog povjerenika, nisu mali novci. I, najvjerojatnije ih niste mogli sami izvući. Tko je sve zažmirio ? Zašto je zažmirio ? Kada ćemo vas vidjeti ? Zašto ne poštujete institucije ove zemlje ? Zašto ste u bijegu ? Od koga bježite ? Kako je funkcionirao nadzorni odbor vaše tvrtke ? Tko su bili članovi nadzornog odbora u vašoj tvrtci ? Da li im je na sjednicama nadzornog odbora istinito prezentirano poslovanje vaše tvrtke ? Da li je ikada bilo kakvih pitanja od članova nadzornog odbora u vezi poslovanja vaše tvrtke ? Da li su ikada i ako jesu - koji su, članovi nadzornog odbora ikada iskazali sumnju u financijske rezultate vaše tvrtke ? Tko su bili članovi nadzornog odbora vaše tvrtke koji nikada nisu postavljali bilo kakva pitanja o financijskom poslovanju vaše tvrtke ? Da li su i oni potpisivali zapisnike sa sjednica nadzornog odbora ?

KS
Ksantipa
17:29 26.10.2017.

Vrijeme je da se kaže cijela istina. Tko, kome, gdje, kada i koliko - pa da se to zbroji i oduzme. Tko je koga stvorio, tko je koga podržavao, tko je koga hranio, tko je koga izdao? Hajde domoljubi ibi i veliki Hrvati isprsite se ISTINOM.

PO
pozornik66
17:54 26.10.2017.

Ja sam mislija da je vrhunski poduzetnik a sad vidim da je politička propalica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije