Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVLJEN PING PONG U SLUČAJU JELENIĆ

Vrhovni sud ponovo ukinuo odluku DSV-a i vratio Jelinića na posao

Šibenik: Konferencija Ujedinjeni protiv korupcije
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
23.09.2021.
u 17:16

Inače zbog afere Mason je protiv njega pokrenut stegovni postupak

Ping pong koji Zlata Hrvoj Šipek, glavna državna odvjetnica, Državno sudbeno vijeće (DSV) i Vrhovni sud  igraju sa slučajem Dražena Jelenića, bivšeg glavnog državnog odvjetnika, koji je smijenjen s te funkcije zbog afere Mason, nastavlja se i dalje.

Nakon što je Vrhovni sud ukinuo odluku DSV-a iz srpnja kojom je Jeleniću produljena mjera privremenog udaljenja s posla  te vratio Jelenića na posao, DSV mu je isti dan ponovo produljio privremenu mjeru udaljenja s obavljana s dužnosti. Jelenić  se isti dan na to žalio, a odluku DSV-a Vrhovni je sud sada ponovo ukinuo, pa će se Jelenić u petak vjerojatno ponovo pojaviti na poslu.

Inače zbog afere Mason je protiv njega pokrenut stegovni postupak

- Vrhovni sud smatra da niti ova odluka Državnoodvjetničkog vijeća ne sadrži pravilno obrazloženje pa je nije moguće ispitati. Stegovni postupak nije po automatizmu osnovan razlog koji uvjerljivo opravdava donesenu odluku o produljenju privremenog udaljenja. Zakon koji regulira takve situacije propisuje da zamjenik može biti privremeno udaljen od obavljanja dužnosti, ali to ujedno znači da to toga i ne mora doći. Ako doista za vrijeme trajanja stegovnog postupka nije moguće redovno obavljanje dužnosti zamjeniku glavne državne odvjetnice, onda to treba jasno obrazložiti, a to nije učinjeno. Tvrdnja Državnoodvjetničkog vijeća o negativnom utjecaju daljnjeg obavljanja državnoodvjetničke dužnosti na „međuljudske odnose i efikasno funkcioniranje Državnog odvjetništva Republike Hrvatske“ nije potkrijepljena konkretnim podacima. Odluka ne sadrži niti obrazloženje o navodnom i dalje aktualnom članstvu zamjenika u jednoj udruzi. Razlozi kojima se obrazlaže produljenje privremenog udaljenja su i dalje manjkavi - navodi se u odluci Vrhovnog suda.

>> VIDEO Stižu nova pravila za referendum: Procedura je olakšana, donosimo detalje

Komentara 11

SE
serafin002
10:23 24.09.2021.

Jelinić nije bio igrač bajića, cvitana i leve mafijaške bagre. Kada je počeo nešto provjeravati , kopkati stare grijehe prethodnika brzo su mu smislili masonsku ložu, što je njegova privatna stvar i što je on zamrznuo za vrijeme mandata.

ZV
Zvjerko15
18:53 23.09.2021.

Pa tko to radi u Državnom odvjetništvu kada ne znaju sročiti običnu suspenziju?

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
17:37 23.09.2021.

Masonska loža u sudu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije