Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOVACI IZNENAĐENI

Svjetski mediji pratili slučaj 'misteriozne žene', raspisali se o novostima: 'Obrat u Hrvatskoj!'

Žena nađena na Krku
Foto: PU primorsko-goranska/HGSS/Nel Pavletic/PIXSELL
1/5
22.09.2021.
u 14:59

ABC News navodi kako je hrvatska policija utvrdila njezin identitet nakon što je dobila brojne dojave iz Hrvatske i inozemstva

Utvrđen je identitet žene pronađene 12. rujna na otoku Krku, o kojoj su pisali brojni svjetski mediji. S obzirom da se ispostavilo da je riječ o 57-godišnjoj državljanki Slovačke, Danieli A. iz Trenčina, ova je tema danas posebno privukla pažnju tamošnjih medija. 

Portal Dromedar.sk jučer je objavio vijest o "tajanstvenoj ženi", a danas prenose kako se pojavila informacija da je riječ o Slovakinji. "Šokantan zaokret iz Hrvatske: Tajanstvena žena s gubitkom pamćenja trebala bi biti Slovakinja!", naslov je na tom poznatom slovačkom portalu.

Uz opis procesa istrage, navode kako slovačko ministarstvo vanjskih poslova trenutno nije izdalo nikakvo priopćenje vezano uz cijeli slučaj. 

Vijest o otkriću identiteta objavio je i Topky.sk koji navodi kako sve trenutne informacije pokazuju da je riječ o Danieli A. iz grada Trenčina

Pod naslovom "Ona je Slovakinja! Hrvatska policija identificirala ozlijeđenu ženu koja je izgubila pamćenje", vijest je objavio portal Cas.sk

- Kako je navedeno u priopćenju PU primorsko-goranske, u suradnji s javnošću, medijima i nadležnim tijelima u Hrvatskoj i inozemstvu identificirana je kao 57-godišnja Slovakinja. Njezin je identitet slovačka policija potvrdila hrvatskim vlastima - navode. 

Osim slovačkih, vijest o otkrivanju identiteta prenijeli su i drugi svjetski mediji, primjerice ABC News. Navode kako je hrvatska policija utvrdila njezin identitet nakon što je dobila brojne dojave iz Hrvatske i inozemstva. 

- Hrvatski mediji izvijestili su da je dojava koja je otkrila njezin identitet došla iz SAD-a gdje je navodno živjela do 2015. godine prije nego što se preselila u Irsku - piše ABC News.

"Misteriozna žena s amnezijom iz Hrvatske bila je zlatarka zvijezdama Hollywooda" naslov je vijesti objavljene The Daily Beastu. Novinari tog portala razgovarali su jučer i s Ninom Smidt, ženom iz Los Angelesa koja je pomogla riješiti misterij. 

- Odmah sam prepoznala ženu na fotografiji - rekla je Smidt za The Daily Beast i dodala kako je bila u potpunosti sigurna da je riječ o osobi koju je posljednji put vidjela 2015. godine. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije