Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKSPERTNA RADNA SKUPINA

Vrdoljak nakon sastanka: 'Koalicija je stabilna, na dobrom smo putu'

Ivan Vrdoljak
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/8
06.04.2018.
u 23:32

Konstatirali smo da je u javnosti stvorena tenzija, a atmosfera je zapravo bila odlična - kazao je Vrdoljak

Premijer Andrej Plenković u društvu Gordana Jandrokovića i Davora Božinovića, s druge strane Ivan Vrdoljak, prvi čovjek HNS-a u pratnji Srećka Ferenčaka, sinoć su u 20.30 sati zatvorili vrata ureda u Banskim dvorima i započeli ključni sastanak koji bi trebao rezultirati pokušajem dogovora oko voditelja Ekspertne radne skupine. Točnije pokušaja dogovora oko državnog tajnika Matka Glunčića kojeg HDZ podržava u nastojanju da preuzme vodstvo u Ekspertnoj radnoj skupini i HNS -a koji Matka Glunčića ne vidi u nikakvoj šefovskoj poziciji koja se iole tiče reforme obrazovnog procesa. Ni pod razno, kazat će tako izvori u HNS-u poručujući istovremeno da su spremni prihvatiti bilo kojeg drugog kandidata.

A baš Matka Glunčića u kandidaturi na natječaju koji je bio raspisan sredinom siječnja, potaknuo je i podržao sam premijer Plenković. Štoviše riječ je o kandidatu koji je među preostalih petero protukandidata koji su ušli u uži krug, ostvario najveći broj bodova - ukupno njih 400. Prvi sljedeći kandidat nakon Glunčića ima 360 bodova, dok ostali protukandidati za Glunčićem zaostaju i više od stotinu bodova.

I dok su sati sastanka u Banskim dvorima prolazili, HNS-ovci su se okupljali u središnjici stranke. Na taj je sastanak pristigla i ministrica obrazovanja poručivši još jednom da od svojih stavova ne odustaje.

Ivan Vrdoljak
1/8

– Ovdje su konzultacije s HNS-om da vidimo kako ćemo sada dalje, ja sam sigurno tako dugo dok je moja ekipa u Ministarstvu. Moje je da uvedem reformu u škole. Svoje sam rekla od toga ne odustajem – poručila je tako sinoć ministrica Divjak. Dapače ona je ta koja je postavila ultimatum “ili Glunčić ili ona daje ostavku jer s čovjekom koji, kako je kazala ne podržava reformu obrazovanja, ne može raditi.

A takav se stav ne sviđa premijeru Plenkoviću. Dapače, njegovo nezadovoljstvo ministricom Blaženkom Divjak nije isključivi rezultat posljednjeg ultimatuma vezanog za Matka Glunčića. Naime, kako neslužbeno doznajemo, nezadovoljstvo premjera Plenkovića nije samo zbog Glunčića već i zbog mišljenja da reforma nije dobro pripremljena.

– Eksperimentalni program na klimavim je nogama, a velik dio posla tek je fasada, dobro odrađen PR. Ono što jest činjenica je da se na eksperimentalnu provedbu “Škole za život” nisu prijavile škole velikih gradova što mnogo govori samo za sebe – kazali su izvori iz HDZ-a. Nakon dva i pol sata sastanka Vrdoljak je tek poručio da će idući tjedan biti sazvana sjednica Posebnog stručnog povjerenstva koji će donjeti konačnu odluku o voditelju Ekspertne radne skupine.

- Koalicija je stabilna. Konstatirali smo da je u javnosti stvorena tenzija, a atmosfera je zapravo bila odlična. Na dobrom smo putu - kazao je Vrdoljak.

Što su se točno dogovorili premijer Plenković i Vrdoljak sinoć nisu željeli odgovoriti, niti nakon sastanka podijeliti s medijima činjenicu je li premijer Plenković žrtvovao Matka Glunčića koji je nakon raspisanog natječaja ostvario najveći broj bodova.

Komentara 80

KR
kruti208
22:08 06.04.2018.

ne znam kak bi država opstala bez ove ključne persone, baš dobro što nije u lepoglavi zbog kriminala teškog koju milijardicu kuna!!!

DU
Deleted user
21:43 06.04.2018.

Sastanak je kupoprodajni dogovor, Plenkovic ce otvoriti kasicu prasicu, a Vrdloljak iz nje brze bolje zagrabiti sto vise bude mogao. Kasicu puni bezlicna i nebitna hrvatska radnicka marva.

SO
SoloHan
21:37 06.04.2018.

Idu zagovarat istospolne zajednice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije