Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STABILAN VIKEND

Vratilo se sunce: Subota gotovo bez oblaka u cijeloj Hrvatskoj, temperature do 31°C

Rijeka: Kupači na gradskoj plaži Šablićevo
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
11.08.2023.
u 23:47

Temperature mora se, prema posljednjim mjerenjima, kreću se između 25 i 27 Celzijevih stupnjeva. Najniža zabilježena temperatura bila je u Opatiji, 25.5 stupnjeva Celzijusa

Dugoočekivani toplo i sunčano vrijeme od subote bi napokon moglo prevladavati u Hrvatskoj, sudeći po prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda. Vikend će tako započeti uz sunčano vrijeme uz mjestimice malu naoblaku, dok će temperature u subotu ići do 31 Celzijevih stupnjeva. 

Temperature mora se, prema posljednjim mjerenjima, kreću se između 25 i 27 Celzijevih stupnjeva. Najniža zabilježena temperatura bila je u Opatiji, 25.5 stupnjeva Celzijusa. 

Meteorolog Tomislav Kozarić prognozirao je za HRT  kako će u subotu u istočnoj Hrvatskoj oblaka biti još manje nego ovoga petka, a uz slab vjetar kratkotrajne magle bi ujutro moglo biti lokalno u Posavini. Najniža temperatura će ujutro biti oko 12°C, a danju će dosezati 28-29 °C.

U središnjoj Hrvatskoj se očekuje također sunčano vrijeme, ujutro uz rijeke nakratko uz mogućnost magle. Najniža jutarnja temperatura od 12 do 14 °C, no danju malo toplije uz najvišu temperaturu između 27 i 29 °C.

POVEZANI ČLANCI:

Sunčano će biti i na zapadu zemlje, u gorskim predjelima danju ponegdje uz malo oblaka, ujutro po kotlinama lokalno i kratkotrajna magla, najavio je Kozarić. Vjetar većinom slab sjeveroistočni, na sjevernom Jadranu u početku slaba i umjerena bura, podno Velebita mjestimice jača, a poslijepodne zapadnjak i sjeverozapadnjak. Dnevna temperatura od 24 °C u gorju do vrućih 31 °C na obali, a po kotlinama ujutro svježe.

Sunčano bit će i u Dalmaciji uz jutarnju temperaturu zraka na obali oko 20 °C te najvišu dnevnu od 29 do 31 °C. U noći i ujutro većinom umjerena bura, a od sredine dana jugozapadni i sjeverozapdni vjetar. I na jugu će prevladavati toplo vrijeme, no pritom će u noći i ujutro ponegdje puhati jaka bura, a poslijepodne umjereni jugozapadnjak. Noć uz obalu topla, najniža temperatura od 20 do 23 °C, a danju do oko 30 °C

- U nedjelju i prvim danima idućeg tjedna na kopnu sunčano, uz postupni porast temperature. Jutra sve toplija, a danju vruće, kako i priliči sredini kolovoza.  Sunčano i još toplije idućih dana bit će i na Jadranu, najviša temperatura zraka dosezat će i 33-34 °C. Ujutro burin, popodne zmorac - najava je meteorologa Kozarića. 

>> VIDEO Ovo se ne viđa svaki dan: Stotine balona na vrući zrak ispunile nebo iznad Bristola

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije