Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravo ljeto

Kakvo nas vrijeme očekuje za produženi vikend? Vraćaju se vrućine, DHMZ upozorava

Foto: Ivana Ivanović/PIXELL, DHMZ
1/3
11.08.2023.
u 09:18

Za većinu Hrvatske meteoalarm je u zelenome, osim za dijelove obale koji su u žutom. Bit će obilje sunca, kažu u DHMZ-u

Radarska slika je čista, oblaka nema na vidiku. U Hrvatsku se nakon tjedana nestabilnog vremena konačno vraća ljeto. Uglavnom sunčano i vrlo toplo, glasi vremenska prognoza za danas. A čini se, tako će ostati još nekoliko dana. 

Tek sredinom dana ponegdje je moguć umjeren razvoj oblaka. Vjetar slab, prolazno i umjeren sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena bura, ponegdje s jakim udarima, a poslijepodne će okrenuti na zapadnjak i sjeverozapadnjak. Temperature ugodne, najviša dnevna od 24 do 28 na kopnu, a na Jadranu 28 i 31°C.

"Pripremate se za (produljeni) vikend? Očekuje vas obilje sunca. Pripremite sunčane naočale i kremu za sunčanje jer će UV index biti visok i vrlo visok", upozorava DHMZ na Twitteru. Osim karte UV indeksa koji se kreće od 7 do 8, objavili su i onu s temperaturama mora. One se kreću oko 25, 16 stupnjeva. Ili čak 27, koliko je jučer izmjereno na Lastovu. 

Za većinu Hrvatske meteoalarm je u zelenome, osim za dijelove obale koji su u žutom.

Sutra još toplije. "Sunčano, mjestimice uz malu naoblaku. Vjetar slab, u gorju i umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu slaba do umjerena bura, ponegdje na udare i jaka, od sredine dana sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura na kopnu od 25 do 29, na moru između 29 i 31°C", piše DHMZ. Veći dio Hrvatske sutra je još u zelenome. 

 

Komentara 2

AC
acer7
10:59 11.08.2023.

da vrućine. ljeto a noćas sam spavao sa 2 deke.

TI
Tinček
14:35 11.08.2023.

Globalno zatopljenje.. Unazad tri godine, klimu u stanu ljeti koristim 20-ak dana. U Kolovozu noći su prohladne.. a čitam o paklenim vrućinama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije