Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opet uhvaćen

Muškarac (82) poslan u zatvor: 'To nije šala, zakon je za sve isti'

zatvor
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
05.01.2018.
u 23:04

Morao sam mu pokazati da prekršaj koji je napravio nije šala, kaže sudac Darko Laklija

Muškarac (82) iz Ivanca Križevačkog poslan je iza rešetaka nakon što je još jednom uhvaćen u vožnji mopeda bez položenog vozačkog ispita.

U srijedu poslijepodne policajci su ga zatekli kako se svojim starim mopedom vozi po svojem mjestu. Uveden je u policijsku evidenciju kao ponavljač najtežih prekršaja, a na tri dana u zatvoru ga je osudio stari znanac, križevački prekršajni sudac Darko Laklija, piše Podravski.hr.

– Da je riječ o ‘opakijem liku’, dobio bi 15 ili možda čak cijelih 60 dana zatvora koliko je po zakonu propisano. No, 'ajde, rekao sam mu, stariji ste čovjek, i morao sam mu pokazati da prekršaj koji je napravio nije šala – rekao je Laklija.

– Bio je kod mene prije tri godine i tada sam mu dao uvjetnu kaznu koju sada nisam mogao opozvati jer ju je odslužio. Rekao sam mu da su novčane kazne velike i da će sljedeći puta završiti u zatvoru, no on se i dalje vozio. Zakon je za sve isti, vozili vi motor ili maybach. Mora se imati vozačku dozvolu, no on je nema – objašnjava.

– Možda izgleda smiješno da kažnjavamo stare ljude, no u zakonu ne piše da se on odnosi na nas mlade. Svi su pred zakonom jednaki – naglašava sudac.

Pogledajte i galeriju fotografija koje su nas nasmijale, ali i šokirale:

zatvor
1/30

Komentara 28

Avatar vkv353
vkv353
23:29 05.01.2018.

Bome nije za sve zakon isti kod nas ubiju u prometu pa ne leže u zatvoru a za prometni prekrsaj ides u zatvor korumpirani suci samo ti treba novaca naprimjer horvatincic

NE
Nexe18
02:03 06.01.2018.

trebao je stari reći da se ne sjeća kako je sjeo na moped. Stariji čovjek ima sinkopu.

OK
Omladinac koji to nije
10:25 06.01.2018.

Svi su isti osim onog sto je iz "ugledne obitelji".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije