Naslovnica Vijesti Crna kronika

Muškarac (82) poslan u zatvor: 'To nije šala, zakon je za sve isti'

Morao sam mu pokazati da prekršaj koji je napravio nije šala, kaže sudac Darko Laklija
05. siječnja 2018. u 23:04 28 komentara 3696 prikaza
zatvor
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL

Muškarac (82) iz Ivanca Križevačkog poslan je iza rešetaka nakon što je još jednom uhvaćen u vožnji mopeda bez položenog vozačkog ispita.

Ante Tomić Što mu je to trebalo? Hrvat zbog žestokog prekršaja na velikom udaru u Španjolskoj: 'To je neobjašnjiva agresija'

U srijedu poslijepodne policajci su ga zatekli kako se svojim starim mopedom vozi po svojem mjestu. Uveden je u policijsku evidenciju kao ponavljač najtežih prekršaja, a na tri dana u zatvoru ga je osudio stari znanac, križevački prekršajni sudac Darko Laklija, piše Podravski.hr.

– Da je riječ o ‘opakijem liku’, dobio bi 15 ili možda čak cijelih 60 dana zatvora koliko je po zakonu propisano. No, 'ajde, rekao sam mu, stariji ste čovjek, i morao sam mu pokazati da prekršaj koji je napravio nije šala – rekao je Laklija.

– Bio je kod mene prije tri godine i tada sam mu dao uvjetnu kaznu koju sada nisam mogao opozvati jer ju je odslužio. Rekao sam mu da su novčane kazne velike i da će sljedeći puta završiti u zatvoru, no on se i dalje vozio. Zakon je za sve isti, vozili vi motor ili maybach. Mora se imati vozačku dozvolu, no on je nema – objašnjava.

– Možda izgleda smiješno da kažnjavamo stare ljude, no u zakonu ne piše da se on odnosi na nas mlade. Svi su pred zakonom jednaki – naglašava sudac.

Pogledajte i galeriju fotografija koje su nas nasmijale, ali i šokirale:

zatvor
1 / 30
Mnoge šokantne ili smiješne fotografije objavljene na društvenim mrežama u kratkom roku postanu viralne zahvaljujući brojnim lajkovima i komentarima. Upravo neke od njih donosimo vam u našem pregledu.
Novac ZAVRŠIO U POLICIJI Zaustavili ga zbog prekršaja, a on im ponudio novac da ga ne procesuiraju zatvor Statistika U hrvatskim zatvorima najviše ubojica, lopova i prevaranata požar Voli gledati vatru Piroman (17) ne ide u istražni zatvor nego u nadležnu ustanovu
Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
 • Avatar vkv353
  vkv353:

  Bome nije za sve zakon isti kod nas ubiju u prometu pa ne leže u zatvoru a za prometni prekrsaj ides u zatvor korumpirani suci samo ti treba novaca naprimjer horvatincic

 • Nexe18:

  trebao je stari reći da se ne sjeća kako je sjeo na moped. Stariji čovjek ima sinkopu.

 • Omladinac koji to nije:

  Svi su isti osim onog sto je iz "ugledne obitelji".